Bolji uslovi za mališane sa poteškoćama u razvoju u Bijljini

Lj. A.
Bolji uslovi za mališane sa poteškoćama u razvoju u Bijljini

Bijeljina - Novi objekat Centra za socijalni rad, u okviru kojeg će djelovati i Dnevni centar za djecu sa poteškoćama u razvoju, trebalo bi da otvori vrata do početka iduće godine.

Nadležni u ovoj ustanovi ističu da će novi centar biti najsavremeniji u BiH.

- Vrijednost radova je procijenjena na oko 3,5 miliona KM, od čega je 90 odsto novca obezbijeđeno putem donacija. Grad je obezbijedio tehničke uslove za gradnju zgrade, a radovi su počeli nakon što je stari objekat uništen u poplavama 2014. godine - rekao je direktor bijeljinskog Centra za socijalni rad Milorad Sofrenić.

Istakao je da je prije nekoliko dana izabran izvođač radova koji će uređivati dio vanjskog i unutrašnjeg prostora.

- Banjalučka firma “Tekton” je bila najpovoljnija na tenderu i oni će do kraja godine raditi na završetku zgrade. Vrijednost radova će iznositi oko 877.000 KM i očekujemo da će do kraja godine biti sve završeno da bismo se mogli preseliti u novi objekat - rekao je Sofrenić.

Dodao je da je kupljen i susjedni plac, od oko 700 kvadrata, koji će takođe biti u funkciji Centra za socijalni rad i Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju.

- Novi objekat će imati pet spratova. Podrum, prizemlje i tri sprata koristiće radnici Centra za socijalni rad, dok je ostatak prostora namijenjen Direkciji za izgradnju i razvoj grada, te Savezu opština i gradova RS - kazao je Sofrenić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana