Bogoslovski fakultet u Foči otvara vrata 12. maja

R. Đ.
Bogoslovski fakultet u Foči otvara vrata 12. maja

Foča - Nova zgrada Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta "Sveti Vasilije Ostroški", čije je opremanje u toku, biće useljena do 12. maja, krsne slave ove visokoškolske ustanove, istaknuto je prilikom jučerašnje posjete predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Nedeljka Čubrilovića opštini Foča.

Sa rukovodstvom ove lokalne zajednice Čubrilović je razgovarao i o drugim infrastrukturnim projektima koje u Foči sprovodi Vlada RS, izgradnji studentskog doma, obnovi vodovoda i željeznog mosta na rijeci Drini.

- NSRS kao jedan od osnivača ovog fakulteta ima posebnu čast što smo učestvovali u izgradnji ove ustanove i u obrazovanju mladih bogoslova - rekao je Čubrilović.

Dekan Bogoslovskog fakulteta Darko Đogo uručio je Čubriloviću medalju fakulteta kojom je NSRS odlikovana za zasluge za osnivanje i razvoj ove ustanove, dok je predsjednik Skupštine dekanu uručio ikonu Sveštenomučenika Platona Banjalučkog.

Svoju radost nakon dugogodišnjeg iščekivanja da dobiju zgradu sa svim uslovima za studiranje potvrđuju i studenti.

- Sve će biti drugačije, i proces učenja i nastave, i moći ćemo se još kvalitetnije posvetiti samoj nauci - kaže student Miljan Aleksić.

Osim nove zgrade Bogoslovskog fakulteta, u Foči je u toku i opremanje studentskog doma koji finansira Vlada RS iz kreditne linije vlade Austrije. Ministar prosvjete i kulture Dane Malešević istakao je da će studenti u Foči uskoro imati sve uslove koje imaju njihove kolege u Banjaluci i Palama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana