Bogdanić obećao pomoć Domu zdravlja Kneževo

S. Š.
Bogdanić obećao pomoć Domu zdravlja Kneževo

Kneževo - Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić juče se sastao sa članovima Upravnog odbora i direktorom Doma zdravlja Kneževo Ljiljanom Marković-Đurić da bi pronašli rješenje za probleme s kojima se suočava ova ustanova.

Bogdanić je kazao da je taj dom zdravlja u teškim uslovima jako dobro organizovan.

- Imaju velika finansijska opterećenja od ranije, poteškoće sa organizacijom posla, u pogledu mogućnosti pružanja usluga u ruralnoj i razuđenoj sredini, manjak sanitetskih vozila, nedostatak prihoda za nesmetan rad - rekao je Bogdanić.

Dodao je da je Vlada RS ranije odobrila 50.000 KM za ovu ustanovu i da se nada da će ta sredstva biti na raspolaganju u idućem periodu. Bogdanić je kazao da je moguće da pomoć tom domu zdravlja bude pružena kroz rekonstrukciju određenih objekata i dodjelu medicinskih aparata i sanitetskih vozila.

Marković-Đurić je kazala da dugovanja i neuplaćeni doprinosi, kao i jedno sanitetsko vozilo, predstavljaju najveći problem za Dom zdravlja. Ona je dodala da Dom zdravlja ima dug od oko 300.000 KM, te da od 53 radnika njih 10 treba da ode u penziju u iduće dvije godine.

Sastanku je prisustvovao i direktor za medicinska pitanja Fonda zdravstvenog osiguranja RS Milenko Pađen.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana