Bogata ponuda rukotvorina na sokolačkom bazaru

G. J.
Bogata ponuda rukotvorina na sokolačkom bazaru

SOKOLAC - Pletene kape i šalovi, ukrasni predmeti, suveniri i ostale rukotvorine samo su dio izloženog na osmomartovskom bazaru u Sokocu.

Dvodnevni bazar, koji je završen juče, organizovala je sekcija za društvenu aktivnost žena “Sokolac” zajedno sa prijateljima koji se bave ručnom radinošću, izradom ukrasnih predmeta i čuvanjem tradicije.

Prema riječima Divne Popović-Gajović iz ove sekcije, na bazaru su izložene rukotvorine, ukrasni i kućni predmeti, te cvijeće i suveniri koji se izrađuju na tradicionalan način.

- Izložili smo naše radove koji su prikladni za poklone našim majkama, bakama i tetkama. Tu su pletene stvari kao što su kape, šalovi i rukavice, a od tkanih stvari tu su obilježivači za knjige i privjesci - ističe ona.

Pored tradicionalnih predmeta, predstavljeni su i predmeti rađeni savremenim tehnikama.

- Prvenstveno su to oni rađeni dekupaž tehnikom kao što su kutije i poslužavnici. Tu su i heklani nakit i čestitke. Novina su takođe heklane igračke za djecu, uglavnom za svakoga ima po nešto - kaže Popović-Gajović.

Na bazaru, koji je održan ispred objekta udruženja penzionera, izloženi su i radovi nastali u okviru radno-okupacione terapije specijalne bolnice za psihijatriju i odsjeka za rehabilitaciju Zavoda za forenzičku psihijatriju na Sokocu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana