Bogat program za sve uzraste u Srpcu

D. J.
Bogat program za sve uzraste u Srpcu

SRBAC - Svečanosti povodom krsne slave Pokrova presvete Bogorodice i Dana opštine Srbac biće održane od 12. do 14. oktobra, izjavio je načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević.

Tako će, prema riječima Dragosavljevića, koji je i predsjednik organizacionog odbora za obilježavanje ovog događaja, prvog dana manifestacije biti služen parastos na centralnom spomen-obilježju u znak sjećanja na poginule borce u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

- Dan kasnije, u nedjelju, u Domu kulture “Uglješa Kojadinović” od 18 časova biće priređena izložba likovnih radova na temu “Sublimacija sinergije manastira Osovica” autorke Jelene Vušurović sa Cetinja, a potom će biti održana svečana akademija uz dodjelu nagrada i priznanja opštine u vidu povelja, zahvalnica i nagrada mladima - rekao je Dragosavljević.

Istog dana biće održan i tradicionalni Konjički sabor, gdje se očekuje dolazak većeg broja konjičkih klubova i uzgajivača konja.

Trećeg dana svečanosti, 14. oktobra, u devet časova biće služena liturgija u hramu Pokrova presvete Bogorodice, a od 11 časova svečana litija do hrama Vaskrsenja Gospodnjeg, gdje će biti obavljen slavski obred.

 - I ove godine planirali smo “Pokrovski dan folklora”, koji će okupiti kulturno-umjetnička društva i mališane iz vrtića. Na trgu će biti postavljeni štandovi sa prigodnim posluženjem za sve građane, a biće organizovan i sajam Udruženja žena Srbac čije članice će izložiti rukotvorine, ukrasne i odjevne predmete, zimnicu i drugo - istakao je Dragosavljević i dodao da se u sklopu slavskih svečanosti i ove godine organizuje srbački jesenji vašar koji ima višedecenijsku tradiciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana