Bogat program u Srpcu: Slavske svečanosti uz brojne novitete

D. J.
Bogat program u Srpcu: Slavske svečanosti uz brojne novitete

SRBAC - Slavske svečanosti u Srpcu počeće danas parastosom za poginule borce Odbrambeno-otadžbinskog rata na centralnom spomen-obilježju, a proslava Dana i krsne slave opštine Pokrova presvete Bogorodice obilovaće novim sadržajima koji će obradovati djecu i omladinu.

Prvi put biće organizovan Pokrovski dan sporta, na kojem će svoje majstorije moći predstaviti talentovana djeca iz svih sportova koji djeluju na području opštine.

- Dan sporta ćemo prirediti sutra na gradskom trgu sa početkom u 12 časova, a građani će vidjeti mlade i uspješne sportiste koji će pokazati svoje vještine. To će biti atraktivno za oko jer do sada nismo na jednom mjestu okupljali članove svih sportskih klubova - rekao je član Organizacionog odbora Branko Grahovac.

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević kazao je da će u četvrtak, nakon jutarnje liturgije, biti organizovana svečana litija ulicama Srpca, a potom i Pokrovski dan folklora, uz nastupe folklornih društava.

- I ovaj dan smo obogatili novinama, pa će tako prvi put biti održan svečani defile konjičkih klubova sa žandarmerijom. Za građane ćemo prirediti besplatna domaća jela, a organizovaćemo i sajam ručnih radova i zimnice, na kojem će se predstaviti članice Udruženja žena - rekao je Dragosavljević.

Najmlađi će do 14. oktobra uživati u Dječijem gradu u sportskoj dvorani “9. januar”,  a biće održana i retrospektiva najuspješnijih likovnih djela sa proteklih 38 saziva bardačke kolonije, kao i svečana akademija na kojoj će biti uručene povelje, zahvalnice i druge nagrade zaslužnim građanima, uz nastup akademskih umjetnika iz Banjaluke i Srpca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana