Bogat program Laktaškog ljeta: Pjesma, igra, gozba i uživanje na Vrbasu

A. J.
Bogat program Laktaškog ljeta: Pjesma, igra, gozba i uživanje na Vrbasu

Laktaši - Takmičenje pjevača amatera, festival folklora i tradicionalna "Laktaška regata" na Vrbasu biće održani do kraja sedmice u Laktašima u okviru manifestacije "Laktaško ljeto 2016".

Na platou kod arheološkog lokaliteta Rimske terme večeras u 20.30 časova počinje manifestacija "Mikrofon je vaš" tokom koje će se nadmetati pjevači amateri, a gost večeri je poznata banjalučka pjevačica Vanja Mišić.

Veče folklora biće održano na centralnom laktaškom trgu u subotu sa početkom u 20 časova, a prije starta zvaničnog programa planiran je defile učesnika kroz centar grada. Pored domaćeg Kulturno-umjetničkog društva "Slavko Mandić" publici će se predstaviti i kulturno-umjetnička društva iz Banjaluke, Zalužana, Dervente i Mrkonjić Grada. Organizatori očekuju i dolazak specijalnih gostiju iz Rusije, koji će predstaviti proizvode i rukotvorine u okviru izložbe dekorativno-primijenjenog stvaralaštva Rusije pod nazivom "Slavjanskaja Gornica". Smotra ukrajinskog kulturnog i umjetničkog stvaralaštva "Červona Kalena 2016" zakazana je za nedjelju u 10 časova u laktaškom selu Devetina. U isto vrijeme kao šlag na torti startovaće 18. izdanje "Laktaške regate" na relaciji Trn-Laktaši, a pratiće je takmičenje u brojnim sportskim disciplinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana