Blicnet pomogao udruženjima Duga i Tvoja riječ:Pjesmom, recitacijama i glumom podižu svijest o djeci sa autizmom

D. S.
Blicnet pomogao udruženjima Duga i Tvoja riječ:Pjesmom, recitacijama i glumom podižu svijest o djeci sa autizmom

Banjaluka - Radi podizanja svijesti o sve češćoj pojavi autizma kod djece, složenog razvojnog poremećaja koji najčešće nastane u prve tri godine života, u Banjaluci i Gradišci organizovane su javne tribine, razne manifestacije i koncerti.

Kompanija "Blicnet" je, kao donator i sponzor ovih značajnih događaja, ponovo iskazala podršku i zajedno sa roditeljima i djecom iz udruženja "Duga" i "Tvoja riječ" poslala poruku javnosti.

Poruka glasi da djeca sa autizmom ili nekom drugom razvojnom poteškoćom moraju dobiti šansu i mogućnost za socijalizaciju, obrazovanje i ostvarivanje vlastitih potencijala.

U prepunoj sali banjalučkog Gradskog pozorišta "Jazavac" u nedjelju je održan humanitarni koncert pod nazivom "Autizam govori srcem" koji je po četvrti put organizovalo Udruženje građana Centar za edukaciju "Tvoja riječ".

- Na ovom divnom i plemenitom koncertu prisustvovalo je više stotina posjetilaca i djece, koja su svojim sugrađanima priredili nezaboravan koncert - saopšteno je iz "Blicneta".

U Gradišci, prvi put, na manifestaciji održanoj u maloj sali Kulturnog centra obilježen je Svjetski dan osoba sa autizmom.

- Udruženje roditelja djece sa autizmom "Duga" i predsjednik ovog udruženja Saša Kasagić pripremili su program u kojem su nastupile muzičke, recitatorske i dramske sekcije iz osnovnih i muzičkih škola u Gradišci - navedeno je u saopštenju.

Predsjednici udruženja "Duga" i "Tvoja riječ" zahvalili su kompaniji "Blicnet" na učešću i podršci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana