Bjelica namjerava da se ponovo kandiduje za načelnika opštine Sokolac

Srna
Bjelica namjerava da se ponovo kandiduje za načelnika opštine Sokolac

SOKOLAC - Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da namjerava da se i na predstojećim lokalnim izborima kandiduje za načelnika ove opštine.

Bjelica je naglasio da je tokom njegova dosadašnja dva mandata mnogo urađeno na razvoju opštine i realizovano niz projekata.

Prema njegovim riječima, Sokolac je ušao u red otvorenih opština prema svijetu i prema različitim organizacijama i fondacijama, uspostavljena je korektna saradnja sa svim nivoima vlasti, što je dalo odlične rezultate.

- Uspješno je izvršena privatizacija nekadašnjih giganata na ovom prostoru – „Nove Romanije“, UNIS-a, KTK Knežina, Farme muznih krava i Centra za unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Ušli smo u otkup imovine preduzeća koja su u stečaju – „Vrela Bioštica“ i preduzeća „Famineks" - rekao je Bjelica.

Načelnik opštine Sokolac naveo je da su u Sokocu otvorene četiri fabrike peleta, da se grade još dvije i da je većina drvoprerađivača proširila asortiman proizvoda i osigurala izvoz.

- Na kraju 2012. godine na evidenciji Biroa Sokolac evidentirano je 2.178 nezaposlenih, dok je taj broj danas 1.429 - naveo je Bjelica.

Bjelica je istakao da krunu nove strategije opštine Sokolac predstavlja projekat Gradske kuće u Sokocu, u kojoj bi, osim administracije, bili smješteni biblioteka, Muzej Glasinca i Romanije, galerija, koncertna sala, spomen-soba i bioskop.

On je naveo da se na Sokocu trenutno završavaju dvije stambene zgrade sa 64 stana za izbjegle i raseljene porodice čija je vrijednost sa infrastrukturom i potrebnom opremom oko 5.000.000 KM, te da je ranije završena zgrada sa 17 stanova.

Bjelica je izrazio nadu da će zajedno sa svojim saradnicima po treći put dobiti povjerenje i podršku građana opštine Sokolac, koja će "poprimiti obrise moderne planinske varoši, na ponos i radost svih".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana