Bjelica: Kandidovano šest prioritetnih projekata za pomoć Vlade

Srna
Foto: GS

SOKOLAC- Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je Srni, nakon sastanka sa premijerom Srpske Radovanom Viškovićem u Istočnom Sarajevu, da je ova lokalna zajednica kandidovala šest prioritetnih projekata za koje im je potrebna pomoć Vlade.

 "Kao prioritetne Vladi Srpske smo predložili projekte čija realizacija je u toku, od kojih su prioritetni projekti vodovoda i kanalizacije i u oblasti putne infrastrukture u sokolačkim naseljima", naveo je Bjelica.

On je naglasio da za nihov završetak nisu potrebna značajno velika sredstva, jer su urađeni projekti i sprovedene procedure, te je potrebno još sredstva da budu završeni. Prema njegovim riječima to su projekti gdje opština nije uspjela izmiriti dio svojih obaveza i za koje se očekuje obećana pomoć Vlade Republike Srpske.

Bjelica je naglasio da je rano govoriti o iznosu pomoći koji opština Sokolac očekuje od Vlade Srpske, jer će, kako je rečeno, Vlada Srpske u narednom periodu izdvojiti 20 miliona KM za investiranje širom Republike Srspke.

On je rekao da je opština Sokolac iznijela i projekte planirane za narednu godinu kada je u pitanju putna infrastruktura i treća traka, odnosno brzi put preko Romanije, te da je kandidovan projekat Gradske kuće, poslovne i industrijske zone.

"Naša opština je podržana kad je riječ o uspostavljanju industrijske zone na dijelu Glasinačkog polja i poslovne zone u krugu bivše drvne industrije Nova Romanija", naveo je načelnik opštine Sokolac.

On je naglasio da se na današnjem sastanku sa premijerom Viškovićem razovaralo i o pitanju zdravstva i obrazovanja. Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem i načelnicima opština u sastavu ovog Grada o potrebama ovih lokalnih zajednica i mogućnostima pomoći Vlade Srpske u realizaciji prioritetnih projekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana