Bilećanin šampion u izležavanju

Cvija Mrkonjić
Bilećanin šampion u izležavanju

Banjaluka - Iako su Crnogorci poznati po ležanju i u Crnoj Gori iza svakog ćoška leži talenat za ovaj sport, mislim da su bili lijeni čak i da dođu na takmičenje i zbog toga sam ih ja pobijedio.

Uz smijeh obrazlaže svoj uspjeh Igor Kisić iz Bileće, koji je na Otvorenom takmičenju Crne Gore u izležavanju, održanom u etno-selu "Montenegro" u Gornjim Breznima kod Plužina, osvojio prvo mjesto i 300 evra. Ovaj dvadesetogodišnjak je proveo 33 sata i 30 minuta ležeći i tako pokazao da je bolji od Crnogoraca, koji, kada je u pitanju ljenčarenje, važe za vrsne "sportiste".

- Prvi put sam se takmičio, nije bilo nekih posebnih priprema samo sam ležao - duhovito objašnjava student sportskog novinarstva u Nikšiću.

Igor je izdržao pola sata ležanja duže Aleksandra Obradovića iz Gradiške i Jovana Crnčanina iz Kruševca, a koliko god se činilo da je ležati lako, kaže da mu je svaki sat padao sve teže. Glavna taktika je bila da unosi što manje hrane i pića, jer je odlazak u toalet bio zabranjen.

- Razgovarali smo, sudija nas je zasmijavao, ali sam većinu vremena proveo slušajući Zvezdine navijačke pjesme - kaže strastveni navijač Crvene zvezde i dodaje da još ne razmišlja o prijavi za sljedeću godinu.

Prema njegovim riječima, novac od nagrade će iskoristiti da kupi sezonske karte za utakmice fudbalskog i košarkaškog kluba Crvena zvezda, kao i da počasti prijatelje, zahvaljujući kojima je i došao na ideju da se takmiči.

Vlasnik "Montenegra" Milonja Blagojević kaže da se nadmetalo 11 kandidata iz Crne Gore, Srbije i BiH. Zbog lošeg vremena, umjesto tradicionalno ispod starog hrasta, takmičari su ležali u jednoj fitnes sali i to od 11 časova u ponedjeljak do utorka uveče.

- Takmičenje smo prvenstveno organizovali zbog mita o lijenim Crnogorcima, ali mislim da su nam i Hercegovci mnogo slični - kazao je Blagojević.

Rekorder

Crnogorski rekord Marka Đurovića iz Podgorice, trostrukog pobjednika u "Ljenčarijadi", od 37 sati ležanja nije oboren. Đurović je ove godine odustao nakon samo šest sati takmičenja.

Zanimljivo je i to što se prvi put u finale ove duhovite manifestacije nije plasirao nijedan Crnogorac.


 

pravila:

- Takmičari ne smiju da ustaju

- Mogu da koriste hranu i piće

- Ne smiju da idu u toalet

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana