Bileća: Humanitarni bazar za dvojicu bolesnih sugrađana

Srna
Bileća: Humanitarni bazar za dvojicu bolesnih sugrađana

BILEĆA - U Bileći se večeras održava humanitarni bazar za prikupljanje sredstava za pomoć u liječenju dvojice sugrađana - Alekse Buluta i Obrada Miloševića, a odziv građana je dobar, izjavila je Srni jedan od organizatora bazara Sanja Salatić.

"Bazar se održava ispred Parohijskog doma od 19.00 do 22.00 časa u organizaciji humanitarne organizacije "Hrišćani za hrišćane", a organizatori su zadovoljni odzivom građana, iako je vrijeme godišnjih odmora", rekla je Salatićeva.

Ona je napomenula da na bazaru mogu da se kupe proizvode koji u Bileći ne mogu da se nađu i izrazila očekivanje da će biti prikupljen znatan iznos novca za pomoć bolesnim sugrađanima.

"Najviše doniranih proizvoda za humanitarni bazar stiglo je putem interneta jer smo kontaktirali razne stranice i odazvalo se 60 profila, kako iz Bileće i Hercegovine, tako i širom Republike Srpske i BiH", istakla je Salatićeva.

Ona je podsjetila da je ovo treći humanitarni bazar koji se održava u Bileći i dodala da se zalaže da postane praksa da se u Bileći godišnje održavaju dva do tri takva bazara, nezavisno od aktuelne potrebe sugrađana i da se prikupljeni novac usmjerava onima kojima je napotrebniji.

Građani na večerašnjem bazaru mogu da kupe knjige, garderobu, igračke i slatkiše za djecu, kupone za kozmetičko-frizerske usluge, različite domaće i ostale proizvode, a pripremljen je i bogat program za djecu sa maskotama Maše i Medvjeda iz crtanog filma, kao i društveni program za razne uzraste.

Bilećaninu Aleksi Bulutu dijagnostikovan je melanom četvrti stepen, a zbog teške finansijske situacije potrebna mu je novčana pomoć za liječenje.

Aleksa je otac djeteta sa poteškoćama u razvoju, borac je druge kategorije, u njegovoj porodici niko nije zaposlen, a živi kao podstanar, što dodatno otežava dalje liječenje.

Za njegovo liječenje potrebna je imunološka terapija "Pembrolizumab" koja se prima svakih 21 dan, a koja košta oko 7.000 do 8.000 KM po ciklusu.

Žiro račun na koji mogu biti izvršene uplate je Aleksa Bulut NLB banka Banjaluka 5620088164828245.

Bilećanin Obrad Milošević, koji je borac prve kategorije, nakon nesrećnog pada prošle godine ostao je nepokretan, živi sam, u teškom je stanju, te su potrebna sredstva za njegovo liječenje i njegu.

Žiro račun na koji se mogu izvršiti uplate je Obrad Milošević 5517002536924730, a za uplate iz inostranstva Milošević Obrad Unikredit banka Banjaluka Svift: BLBABA22, IBAN: BA395517002836326579.

Humanitarni broj za pomoć Obradu Miloševiću je 1415, a za Aleksu Buluta broj je u pripremi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana