Bileća: Aleksić izbjegao opoziv i okupio većinu

Milijana Latinović
Bileća: Aleksić izbjegao opoziv i okupio većinu

Bileća - Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić (SNSD) izbjegao je juče opoziv, nakon što se aktuelna skupštinska većina raspala prilikom usvajanja dnevnog reda sa prijedlogom njegove smjene.

Osim toga, Aleksić je poručio da je SNSD okupio novu većinu, koja će uskoro biti potvrđena. U novoj većini, prema Aleksićevim riječima, biće i nezavisni odbornik Branko Aleksić, čiji je glas juče bio presudan da inicijativa za opoziv načelnika ne prođe.

- Dogovorili smo se da Branko Aleksić od iduće sjednice ide s nama u većinu, a o svemu ćemo detaljnije informisati javnost u srijedu - rekao je Miljan Aleksić.

Dodaje da će novu skupštinsku većinu činiti pet odbornika SNSD-a, nezavisni odbornik Branko Aleksić, i po jedan odbornik iz DNS-a, SP-a, Ujedinjene Srpske i Ekološke partije.

Branko Aleksić ističe da nije podržao dnevni red jučerašnje sjednice jer nisu ispoštovani koalicioni dogovori sa SDS-om, o imenovanjima u pojedinim javnim ustanovama. Naglasio je da njegovo pristupanje većini sa SNSD-om na čelu, još ništa nije definitivno dogovoreno.

- Pregovori traju već tri mjeseca i ništa nije definitivno dogovoreno. Vidjećemo šta će biti. Te informacije koje kruže samo su čaršijska prepričavanja - rekao je Aleksić i dodao da su sve opcije još otvorene.

Predsjednik Skupštine opštine Bileća Srđan Rogan (PDP) rekao je da je preuranjeno bilo šta komentarisati i da će sve zavisiti od daljih koalicionih dogovora, ističući da će nastavak sjednice biti zakazan do kraja marta. On tvrdi da Branko Aleksić nije napustio većinu.

Sjednicu Parlamenta obilježile su i uvrede i međusobne optužbe, koje su uglavnom "pljuštale" između odbornika aktuelne većine.  Iako je na početku sjednice bilo jasno da neće biti usvojen dnevni red, rasprava je trajala skoro tri časa. Pred odbornicima je bila odluku o privremenom finansiranju opštine, jer budžet za 2017. godinu još uvijek nije usvojen.

Plate

Odbornik SRS "Dr Vojislav Šešelj" Dražen Dunđer tvrdi da do raskola u redovima dosadašnje većine dolazi zbog pritisaka od strane načelnika, koga krivi i za lošu ekonomsku situaciju u Bileći.

- Napravio je minus u opštini, kasne plate, odnio je sve iz opštine što se moglo odnijeti, a sada i prijeti - rekao je Dunđer.

Miljan Aleksić negira da je prijetnjama vršio pritisak na odbornike i dodaje da je opština još na stabilnim nogama.

- Plata kasni 20 dana, jezero je opet puno, a kada bude priliva novca od "Hidroelektrana" na Trebišnjici, sigurno ćemo biti stabilni - rekao je Aleksić.

Novu skupštinsku većinu činiće

odbornika SNSD

1 odbornik DNS-a

1  nezavisni odbornik

1 odbornik Ujedinjene Srpske

1 odbornik Ekološke partije

1 odbornik SP-a

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana