Bijeljinski Štab za vanredne situacije: Počinje anketiranje roditelja djece iz vrtića

GS
Bijeljinski Štab za vanredne situacije: Počinje anketiranje roditelja djece iz vrtića

BIJELjINA - Nakon što je Republički štab za vanredne situacije donio zaključak kojim su ublažene mjere zaštite od virusa korona, u naredna dva dana Dječiji vrtić "Čika Jova Zmaj" u Bijeljini anketiraće roditelje da bi se utvrdio broj porodica koje imaju potrebu za korištenjem njihovih usluga, saopštio je gradski Štab za vanredne situacije.

Predstavnici gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti preporučuju vlasnicima privatnih vrtića da učine isto kako bi se razmotrila mogućnost ponovnog otvaranja ustanova za boravak i čuvanje djece.

Prema izvještaju Bolnice "Sveti Vračevi", u Semberiji nema novozaraženih virusom korona. U bolničkoj izolaciji nalazi se 16 osoba, u kućnoj izolaciji šest, a zdravstveno stanje medicinske sestre, jedinog registrovanog zaraženog lica na području grada, stabilno je.

Pod stručnim nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja su 372 lica, od kojih su 52 smještena u karantin pri Osnovnoj školi "Vuk Karadžić", a u karantinu na Rači je devet osoba, od kojih je pet iz Bijeljine.

Do sada je u gradskoj bolnici na virus korona testirano 466 lica, od kojih je 12 bilo pozitivno, 454 negativna, a iz Instituta za javno zdravlje Republike Srpske očekuju se rezultati za 48 uzetih briseva.

Nadležne službe Dome zdravlja testirale su do sada 272 osobe i svi rezultati su negativni, a za 26 lica se očekuju rezultati testova.

U sklopu mjera i aktivnosti koje Gradski štab za vanredne situacije sprovodi radi suzbijanja širenja virusa korona, preduzeće "Komunalac" Bijeljina izvršilo je pranje i dezinfekciju ulica u Janji i Novom Naselju.

Granični prelaz Rača u protekla 24 časa prešlo je 278 vozila, dok je Pavlovića most prešlo 48 vozila.

Policijska uprava Bijeljina izdala je dva prekršajna naloga za lica koja su prekršila policijski čas i šest za lica koja nisu koristila ličnu zaštitnu opremu /maske i rukavice/.

Komunalna policija je izvršila kontrolu 31 lica u izolaciji i sva lica su pronađena na adresi.

Gradski štab podsjeća građane da je od 7. do 11. maja trajanje policijskog časa skraćeno, a zabrana kretanja za sva lica, bez obzira na starosnu dob, biće na snazi svakog dana od 22 časa do pet časova.

Licima starijim od 65 godina kretanje je dozvoljeno svakog dana od sedam do 13 časova. Na snazi će ostati i zabrana kretanja van mjesta prebivališta od subote u 12 do nedjelje u 18 časova.

Zabrana kretanja za sva lica danas počinje u 15 časova i na snazi je do sutra u pet časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana