Bijeljini blokiran račun

Ljiljana Aleksić
Bijeljini blokiran račun

Bijeljina - Poreska uprava RS blokirala je juče račun grada Bijeljina zbog duga za poreze i doprinose.

U Poreskoj upravi Područna jedinica Bijeljina kažu da je riječ o o dospjelim, a neplaćenim obavezama u iznosu od 285.497 maraka za januarsku i februarsku platu. S druge strane, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić tvrdi da duguju 260.000 KM i to za jedan mjesec.

U Poreskoj upravi kažu da će račun biti odblokiran onog trenutka kad novac bude uplaćen, bilo da to bude danas ili za mjesec. 

- Ovo je samo još jedan primjer da nema povlašćenih. Čim gradske vlasti uplate dug na ime predviđenih obaveza, mi ćemo skinuti blokadu - rekao je pomoćnik direktora Poreske uprave RS Područnog centra u Bijeljini Dušan Vulović.

Prema njegovim riječima, Poreska uprava je u posljednje vrijeme pojačala svoje aktivnosti.

- Pojačali smo dio aktivnosti u vezi sa prinudnom naplatom s obzirom na to da od našeg rada zavisi priliv novca u republički budžet, a to znači isplata plata, penzija i drugih obaveza budžetskim korisnicima - rekao je Vulović.

On je istakao da Poreska uprava preduzima iste mjere prema svim poreskim obveznicima, bez obzira na to da li je riječ o privatnim preduzećima ili javnim ustanovama.

Iz Poreske uprave poručuju da i u narednom periodu treba očekivati preduzimanje rigoroznijih mjera, jer, kako navode, svi moraju shvatiti da treba redovno da izmiruju obaveze.

Mićo Mićić je rekao da Područna jedinica Poreske uprave RS u Bijeljini "trenira strogoću", jer je blokirala budžet grada zbog neisplaćenih 260.000 KM na ime obaveza za plate zaposlenih u Gradskoj upravi.

- Tačno je da grad ima dug, odnosno neisplaćene jednomjesečne obaveze prema Poreskoj upravi. Međutim, nisu htjeli da sačekaju priliv, već su blokadom htjeli da naprave medijsku kampanju da je budžet grada blokiran - rekao je on.

Mićić je objasnio da je dio duga juče uplaćen i dodao da očekuje da će budžet biti odblokiran najkasnije danas.

- Politička kampanja je već počela kao što vidimo. Mnogi duguju za doprinose puno više novca nego grad Bijeljina, pa nisu blokirani, a mi jesmo - naglasio je Mićić.

Priliv novca

Mićo Mićić je objasnio da u Poreskoj upravi nisu željeli da čekaju uplatu istakavši da je jučerašnji priliv novca u gradsku kasu bio 103.000 maraka.

- Ostalo je nešto više od 150.000 maraka da uplatimo kako bi bio odblokiran račun, što ćemo najvjerovatnije uraditi u toku dana ili sutra - rekao je juče Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana