Bijeljina: "Zvono" za formiranje savjeta za zaštitu potrošača u regiji

Srna
Bijeljina: "Zvono" za formiranje savjeta za zaštitu potrošača u regiji

BIJELjINA - Udruženje potrošača "Zvono" održaće 12. marta u Bijeljini javne konsultacije sa komunalnim preduzećima u nastavku aktivnosti za formiranje savjeta za zaštitu potrošača i komisija za rješavanje potrošačkih prigovora u regiji.

U najavi iz ovog udruženja navode da je sastanak dio projekta EU "Doprinos organizacija civilnog društva zaštiti potrošača u skladu sa EU standardima", kao i aktivnosti na obilježavanja 15. marta - Svjetskog dana potrošača.

Cilj konsultativnog sastanka jeste nastavak dijaloga između udruženja potrošača, javnih preduzeća, predstavnika lokalne zajednice, kancelarije Ombudsmana za zaštitu potrošača BiH i Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske na temu formiranih savjeta za zaštitu potrošača i komisija za rješavanje potrošačkih prigovora.

Formiranje savjeta i komisija planirano je na područjima gradova Bijeljina i Zvornik i u opštinama Lopare, Ugljevik, Milići, Vlasenica, Han Pijesak, Šekovići i Osmaci.

"Zadatak sastanka jeste da se upoznamo o modelima rada i načinima donošenja odluka u savjetima i komisijama i drugim aktivnostima u zaštiti potrošačkih prava", navodi se u saopštenju.

Konsultativni sastanak biće održan u hotelu "Drina" sa početkom u 10.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana