Bijeljina: Zajedno sa Sarajevom za projekte iz fondova EU

GS
Bijeljina: Zajedno sa Sarajevom za projekte iz fondova EU

BIJELjINA - Gradovi Bijeljina i Sarajevo pokušaće zajedničkom saradnjom da obezbijede međunarodne donacije za realizaciju budućih projekata u ove dvije lokalne zajednice, a jedan od planova bijeljinske Gradske uprave je rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije u Mjesnoj zajednici Janja, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Mićić je, nakon sastanka sa gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom i ministrom za raseljene osobe i izbjeglice Federacije BiH Edinom Ramićem danas u Bijeljini, naveo da su osim razmjene iskustava u vezi sa borbom protiv širenja virusa korona, razgovarali i o mogućnosti korištenja sredstava iz fondova EU.

“I ranije smo razgovarali sa gradonačelnikom Sarajeva i načelnicima sarajevskih opština. Drago mi je da je ta praksa nastavljena, jer pri svakom susretu uspijevamo da razmijenimo dobra iskustva. Naredni sastanak trebao bi da bude održan u Sarajevu, a mi ćemo posredstvom gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije razmotriti u kojim oblastima bismo mogli da sarađujemo”, rekao je Mićić novinarima.

On je zahvalio delegaciji iz Sarajeva što će danas posjetiti i Mjesnu zajednicu Janja, u kojoj je bijeljinska Gradska uprava prethodnih godina realizovala desetine projekata.

“Najveći projekat, koji će biti završen ove ili naredne godine, jeste regulacija korita rijeke Janje i zaštita od poplava. Inače, svaki projekat koji je finansiralo federalno Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u Mjesnoj zajednici Janja, podržala je i Gradska uprava Bijeljina”, rekao je Mićić.

Mićić je naveo da je Gradska uprava, između ostalog, pomagala u renoviranju kuća i donacijama poljoprivredne infrastrukture, te najavio da će ta praksa biti i nastavljena.

“Planiramo da nakon regulacije korita rijeke Janje, koju je sufinansirala Ambasada Turske u BiH uz pomoć Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, kod međunarodnih institucija kandidujemo rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije u Janji”, najavio je Mićić.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka istakao je da će danas mještanima Janje pokloniti top koji ima ulogu da najavi završetak posta i početak iftara, što je grad Sarajevo već učinio u dvadesetak lokalnih zajednica u BiH.

“Takav top postoji i u Sarajevu i mislim da je to atrakcija za sve građane i turiste”, rekao je Skaka.

Skaka je naveo da je Bijeljina, nažalost, dva puta bila pogođena poplavama, i da im je Mićić prenio važna isustva kada je riječ o ponašanju tokom vanredne situacije.

“Potrudiću se da saradnja Sarajeva i Bijeljine bude jasnija i intenzivnija u budućnosti”, rekao je Skaka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana