Bijeljina: Sofrenića smjenjuju na narednoj sjednici

Lj. A.
Bijeljina: Sofrenića smjenjuju na narednoj sjednici

Bijeljina - Načelnik Odjeljenja za finansije Milorad Sofrenić biće smijenjen na prvoj idućoj sjednici, poručili su juče predstavnici skupštinske većine u Bijeljini.

Potpredsjednik Skupštine grada Mićo Todorović kazao je da će biti otklonjene nepravilnosti zbog kojih je Okružni sud u Bijeljini donio presudu da se Sofrenić i zamjenik načelnika Huso Zečkanović vrate na svoje funkcije.

- Prihvatamo presudu, ali ćemo ispraviti grešku. Obrazloženo je da nije dostavljen spisak imena i potpisa za smjenu Sofrenića, kao ni mišljenje gradonačelnika o smjeni - kaže Todorović i dodaje da nije tačno da nisu dostavili mišljenje gradonačelnika. 

On je kazao da je sud saopštio i to da nije dobro napisano rješenje o razrješenju Sofrenića i Zečkanovića. Naglasio je da će prilikom otklanjanja zamjerki biti napisano i šta je sve Sofrenić uradio tokom mandata i o kakvim malverzacijama je riječ.

S druge strane, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da je zakon na njegovoj strani i da su ponovne smjene nepotrebne.

- Time što imenuju ljude na samo dva mjeseca pokazuju zapravo kako bi se ponašali kada bi imali vlast. Ova situacija je pravi "cirkus" i bespotrebno se produbljuje kriza vlasti - ocijenio je Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana