Bijeljina: Sakupljeno pedesetak vreća smeća

Srna
Bijeljina: Sakupljeno pedesetak vreća smeća

BIJELjINA - Ekološki aktivisti danas su u Bijeljini sakupili pedesetak vreća smeća u okviru Svjetskog dana čišćenja koji je u ovom gradu obilježen četvrti put.

Ekološki aktivista Helena Stojić rekla je Srni da je cilj ukazivanje na značaj zaštite životne sredine, na problem velike količine smeća i divljih deponija u gradu i oko njega.

"Danas obilježavamo Svjetski dan čišćenja, dan kada i u BiH, među 190 država svijeta, volonteri iz deset različitih gradova uzimaju učešće i zajedničkim snagama čiste odabranu lokaciju. Oko 25 volontera iz našeg grada, među njima najviše najmlađih članova, zajedno sa ekološkim aktivistima, prosvjetnim radnicima sakupili su pedesetak vreća smeća", navela je Stojićeva, volonter "Letžs Do It" tima iz Bijeljine,.

Ona je naglasila da cilj Svjetskog dana čišćenja nisu samo čistiji gradovi, parkovi i šume, već i pomak ka boljem upravljanju otpadom i podizanje svijesti na lokalnom i globalnom nivou o problemu otpada i hitnosti njegovog rješavanja.

Stojićeva je zahvalila bijeljinskoj Gradskoj upravi za podršku u realizaciji ove akcije, kao i preduzeću "Komunalac" Bijeljina čija pomoć ni ove godine nije izostala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana