Bijeljina: Rad do ponoći zbog kontrola radnog vremena ugostitelja

Srna
Bijeljina: Rad do ponoći zbog kontrola radnog vremena ugostitelja

BIJELjINA - Komunalna policija u Bijeljini produžila je rad do ponoći zbog brojnih prijava građana za prekoračenje radnog vremena ugostiteljskih objekata, rekao je Srni načelnik Komunalne policije Ratomir Draganić.

Draganić je rekao da su prošle godine po ovom pitanju izvršili 196 pregleda, u 26 slučajeva izdali rješenje za otklanjanje uočenih nepravilnosti, a izdali su i 10 prekršajnih naloga.

- Svakodnevno ćemo pojačati kontrolu prekoračenja radnog vremena ugostiteljskih objekata - vikendom vanredne kontrole zbog problema izvođenja muzike uživo bez odobrenja i u posljednje vrijeme remećenje mira u zgradi zbog izdavanja stana na dan - najavio je Draganić.

Prema njegovim riječima, u svim slučajevima remećenja noćnog odmora građani nakon ponoći mogu i treba da pozovu policiju koja izlazi na svaki poziv i, ukoliko konstatuje prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta, prosljeđuje zabilješku o tome Komunalnoj policiji.

Draganić je naveo da je radno vrijeme ugostiteljskih objekata u zimskom periodu do 22.00 časa, koliko je do sada bilo i radno vrijeme komunalnih policajaca, a petkom i subotom ugostiteljski objekti mogu da rade do 23.00 časa, sa tolerancijom od 30 minuta.

Kazne za prekoračenje radnog vremena su za pravna lica od 800 do 4.000 KM, za odgovorno lice pravnog lica od 200 do 1.000 KM i za preduzetnika od 400 do 2.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana