Bijeljina: Predstavljen pogram podrške samozapošljavanju

GS
Bijeljina: Predstavljen pogram podrške samozapošljavanju

BIJELjINA - Predstavnici Gradske uprave Bijeljina i investicione fondacije "Impakt" iz Sarajeva predstavili su danas program "Inkubator poslovnih ideja" koji obezbjeđuje stručnu i finansijsku podršku od 5.000 KM za 10 novih biznisa u gradu.

Izvršni direktor "Impakta" Mirela Omerović rekla je da su do sada kroz ovaj program podržali više od 120 poslovnih poduhvata, uključujući šest u Bijeljini, saopšteno je iz Gradske uprave.

Šef bijeljinskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović istakla je da javni poziv za "Inkubator poslovnih ideja" predstavlja četvrti projekat samozapošljavanja koji je u prethodne tri godine podržala Gradska uprava.

"Kroz tri projekta smo podržali poslovanje 28 novih preduzetnika, što je u skladu sa strateškim opredjeljenjem Gradske uprave Bijeljina da stvara povoljno poslovno okruženje uz podršku zapošljavanju i samozapošljavanju", dodala je Todorovićeva.

Ona je ocijenila da odličan odziv na današnji info-dan pokazuje zainteresovanost građana za ovaj vid podrške biznisu.

Osim uslova učešća na javnom pozivu, prisutni su imali priliku i da čuju iskustva ranijih korisnika ovog programa, kao što je Nikola Stajić iz Velike Obarske koji je aplicirao na prethodni poziv sa planom proizvodnje i prerade povrća i sada već planira širenje poslovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana