Bijeljina: Potpisan ugovor o donaciji pet plastenika

GS
Bijeljina: Potpisan ugovor o donaciji pet plastenika

BIJELjINA - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je danas sa predstavnicima njemačke nevladine organizacije ASB ugovor o donaciji četiri plastenika namijenjenih korisnicima u stanju socio-ekonomskih potreba, te jednog plastenika za udruženja građana sa područja Bijeljine.

Plastenici su donacija u sklopu projekta "Direktna socio-ekonomska pomoć izuzetno ugroženim porodicama u lokalnim zajednicama u BiH", koji sufinansira Gradska uprava Bijeljina.

Mićić je rekao da će grad dodijeliti po 800 KM po plasteniku, a korisnike će odabrati Centar za socijalni rad.

"Svi oni će dobiti plastenik sa sistemom za navodnjavanje u kome mogu da organizuju proizvodnju za lične potreba, a možda i za tržišne viškove", rekao je Mićić novinarima nakon potpisivanja ugovora.

On je naveo da je ASB organizator poslova na projektu obezbjeđivanja plastenika, a donator je Ministarstvo inostranih poslova Njemačke.

Mićić je rekao da će Gradska uprava zajedno sa njemačkom nevladinom orgnizacijom pomoći da bude obezbijeđena i stručna pomoć ljudima koji dobiju plastenike, kako bi ih što kvalitetnije koristili.

Projekt-menadžer na projektu podrške ASB-a socijalno ugroženim porodicama i pojedincima Rusmir Hanić rekao je da se ovaj projekat sprovodi u 11 lokalnih zajednica, od kojih je jedna i grad Bijeljina.

"Realizacija projekta očekuje se krejem juna, početkom jula kako bi korisnici mogli krenuti sa proizvodnjom, odnosno uzgojem i radom u plasteničkoj proizvodnji", dodao je Hanić.

Projekat traje već četiri godine i dosad ima 120 korisnika. Ukupna vrijednost projekta, za svih 11 lokalnih zajednica, iznosi 220.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana