Bijeljina: Postepen prelazak na rad specijalističkih ambulanti

Srna
Bijeljina: Postepen prelazak na rad specijalističkih ambulanti

BIJELjINA - Epidemiološka situacija na području Semberije i dalje je pod kontrolom, sapšteno je iz bijeljinske Bolnice “Sveti vračevi” i najavljeno da će se narednih dana postepeno prelaziti na rad specijalističkih i subspecijalističkih ambulanti.

U saopštenju se navodi da je jedna osoba, koja je pozitivna na kovid-19 i nalazi se u Domu učenika, dobrog zdravstvenog stanja, te da će tokom ove sedmice biti urađen i retest.

“Nema novoregistrovanih osoba pozitivnih na virus korona, prazan je i bolnički karantin, a do 9.00 časova 4. maja, testirano je ukupno 411 osoba. U bolničkoj izolaciji nalazi se 11 osoba, a u kućnoj osam”, naglašava se u saopštenju.

Iz Instituta za javno zdravstvo čeka se na 13 rezultata.

“Narednih dana, u skladu sa preporukom resornog ministarstva, postepeno ćemo prelaziti na rad specijalističkih i subspecijalističkih ambulanti uz poseban režim zakazivanja posredstvom porodičnog ljekara uz obavezan anketni epidemiološki list koji ne smije biti stariji od tri dana”, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se ističe da će sve mjere zaštite pacijenata i zdravstvenih radnika biti strogo poštovane i u skladu sa primjenom posebnog protokola rada.

“Takođe, pripreme za Virusološku laboratoriju su u završnoj fazi, o čemu ćemo naše stanovništvo blagovremeno obavijestiti”, navodi se u saopštenju.

Iz Bolnice zahvaljuju građanima za iskazani stepen lične i kolektivne odgovornosti i dodaju da je to značajno doprinijelo stabilnoj epidemiološkoj situaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana