Bijeljina: Pomoć za ugrožene penzionere

Lj. A.
Bijeljina: Pomoć za ugrožene penzionere

Bijeljina - Na području Semberije više od 1.000 ugroženih penzionera dobilo je jednokratnu pomoć, u iznosu od oko 50 maraka.

Za ove namjene grad Bijeljina je izdvojio 30.000 KM, dok je ostatak novca isplaćen iz vlastitih sredstava bijeljinskog Udruženja penzionera.

Predsjednik ovog udruženja Savo Pantelić je istakao da je Upravni odbor Udruženja raspisao oglas za pomoć penzionerima, koji je trajao od 15. oktobra, ali da još ima mogućnosti za predavanje  zahtjeva.

- Pomoć se dijeli prema pravilniku i poslovniku Udruženja. Prednost imaju najosjetljivije grupe, penzioneri koji boluju od karcinoma, koji su na dijalizi, teški invalidi, članovi koji koriste tuđu njegu i pomoć, oboljeli od dijabetesa - dodao je Pantelić.

On je dodao da Udruženje penzionera ima oko 1.500 članova, a novac od članarine, koja mjesečno iznosi dvije marke, troši se namjenski. Iz  budžeta Udruženja izdvajaju i po 150 KM za troškove sahrane nekog od članova.

Pantelić je istakao da članovi Udruženja penzionera imaju i pravo na popust od 10 odsto ukoliko borave u nekoj od banja u Srpskoj. Prema njegovim riječima potpisan je i ugovor sa apotekama  "Zdravlje farm" u kojima članovi imaju popust od pet odsto na lijekove.  Na području grada Bijeljine živi oko 14.000 penzionera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana