Bijeljina: Podrška za 10 preduzetničkih ideja

GS
Bijeljina: Podrška za 10 preduzetničkih ideja

BIJELjINA - Investiciona fondacija "Impakt" iz Sarajeva i Gradska uprava Bijeljine podržaće realizaciju 10 preduzetničkih ideja za najbolje male biznise koje će finansirati sa do 5.000 KM po projektu, najavila je izvršni direktor ove fondacije Mirela Omerović.

Nakon današnjeg potpisivanja ugovora sa Gradskom upravom Bijeljine, Omerovićeva je navela da će javni poziv biti objavljen naredne sedmice.

"Do sada smo podržali poslove u oblasti IT usluga, tekstilnoj industriji, podržali smo dječije igraonice, obdaništa, a sarađivali smo sa 32 lokalne zajednice u BiH", rekla je Omerovićeva novinarima.

Zamjenik gradonačelnika Bijeljine Predrag Jović naveo je, nakon potpisivanja ugovora, da je "Impakt" u gradu već podržao šest preduzetnika, a nova saradnja omogućiće da ova fondacija obezbijedi sredstva za pet novih ideja za biznis, koliko će finansirati i lokalna zajednica.

"Nastavljamo sa pozitivnom pričom i izgradnjom Bijeljine kao grada budućnosti", ocijenio je Jović.

On je istakao da je cilj ovog projekta da kroz Inkubator poslovnih ideja, koji podržava Vlada Švajcarske, omogući da mladi ne napuštaju svoju zemlju, nego da obezbijede egzistenciju kroz samozapošljavanje.

Šef gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović rekla je novinarima da je grad Bijeljina kroz dosadašnja tri slična projekta podržao 28 preduzetnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana