Bijeljina: Otvoreni vrtić i školska sala za djecu Patkovače

GS
Bijeljina: Otvoreni vrtić i školska sala za djecu Patkovače

BIJELjINA - Školarci i mališani iz bijeljinskog naselja Patkovača od danas imaju novu fiskulturnu salu i vrtić, a novoizgrađene objekte su na upotrebu zvanično predali predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Sredstva za izgradnju fiskulturne sale, izgrađene pri područnoj OŠ „Jovan Dučić“ u Patkovači, obezbijedili su Vlada Srbije – 488.000 KM, Vlada Republike Srpske – 280.000 KM i Grad Bijeljina – 210.000 KM.

Na zahtjev rukovodstva škole, projekat je proširen za dodatne dvije učionice, površine 200 kvadratnih metara i sistemom grijanja, zbog čega je rok za završetak radova produžen.

Osim fiskulturne sale, adaptacijom stare škole u Patkovači, ova mjesna zajednica je dobila vrtić površine oko 150 kvadratnih metara, koji ispunjava najsavremenije standarde za boravak pedesetak djece predškolskog uzrasta. Pored dvije prostorije za mališane, sanitarnih čvorova i prostorije za vaspitače, u objektu su distributivna kuhinja i sistem toplotnih pumpi za grijanje i hlađenje.

Vrijednost radova na područnom vrtiću "Čika Jova Zmaj" u Patkovači je iznosila oko 400.000 KM, od čega je Kabinet predsjednika Republike obezbijedio 250.000 KM, a Gradska uprava Bijeljine 150.000 KM.

Željka Cvijanović je istakla da Semberija nije jedino mjesto na kojem se gradi u Srpskoj.

- Republika Srpska iz godine u godinu, uprkos svim izazovima i nedaćama, uspijeva da napravi što je naumila i na dobrom smo putu da ostvarimo što smo zacrtali - bolji život, da smo organizovani, jaki i povezani kako treba - rekla je Cvijanovićeva na svečanosti.

Ona je istakla da Srpska ima snagu i da će nastaviti da je pokazuje radeći zajedno i okupljajući se oko dobrih ideja i projekata za uvijek isti cilj, za jaku Republiku Srpsku.

- Ovi projekti u Bijeljini su kruna dobre saradnje i podrške republičkih institucija, a dobri projekti dođu kada udružimo snage, za bolje uslove života građana - rekla je Cvijanovićeva.

Navodeći da je ponosna na svaki realizovan projekat u koji se ulaže mnogo napora, sredstava i predanog rada, Cvijanovićeva je naglasila da se sve zacrtano u Srpskoj i realizuje.

- Namjeravamo predano da radimo i gradimo svaki grad, opštinu i selo u Srpskoj, sve što smo obećali izvršili smo i sve što danas obećamo izgradićemo, za bolji život naših porodica - poručila je predsjednik Republike Srpske.

Cvijanovićeva je tokom nedavne posjete školi u Patkovači obećala izgradnju vrtića u ovom naselju, što je i realizovano.

I Mićić je istakao da su ova dva projekta dokaz da jedinstvo gradske i republičke vlasti daje odlične rezultate.

- Sportska sala i obdanište su najznačajniji za ovu mjesnu zajednicu, ali i cijelu Semberiju i dokaz su da zajedno možemo sve što zacrtamo. Izgradnju sportske sale za osnovce u Patkovači nisu finansirali samo Republika Srpska i Grad Bijeljina, nego i  Vlada Republike Srbije, tako da u Semberiji na djelu imamo i šire jedinstvo, što nam posebno znači. Siguran sam da će Semberija nastaviti putem zajedništva i da će zaista biti Grad budućnosti – zaključio je Mićić.

On je dodao da je obdanište u Patkovači šesti vrtićki objekat u gradu otvoren u proteklih 10 godina, te da će fiskulturna sala od 1.000 metara kvadratnih omogućiti zdrav razvoj djece.

Direktor Osnovne škole "Jovan Dučić" Dejan Vuković rekao je na svečanosti da je Bijeljina danas u zagrljaju Banjaluke i Beograda i da novoizgrađeni objekti, čije je podizanje pomogla i Vlada Srbije, imaju značaj veći od same materijalne vrijednosti jer svjedoče saradnji i ljubavi srpskog naroda sa obje strane rijeke Drine.

Direktori vrtića i škole uručili su zahvalnice i darove predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana