Bijeljina: Olakšice za plaćanje boravka djece u vrtiću "Čika Jova Zmaj"

Srna
Bijeljina: Olakšice za plaćanje boravka djece u vrtiću "Čika Jova Zmaj"

BIJELjINA - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić dao je saglasnost Dječijem vrtiću "Čika Jova Zmaj" da tokom epidemije virusa korona odobri olakšice roditeljima čija djeca borave u vrtiću u bilo kojem programu - cjelodnevnom, igraoničkom ili produženom.

S obzirom na to da je ova vaspitno-obrazovna ustanova radila do 20. marta za taj mjesec je odobreno plaćanje pola mjesečnog iznosa, a za ostale mjesece dok traje opasnost od zaraze virusom korona, odnosno dok vrtić ne radi roditelji neće plaćati naknadu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Zaposleni u vrtiću mole roditelje za razumijevanje zbog prekida rada i podsjećaju da se trude da bar virtuelno održavaju vezu sa djecom preko stranice "Zmajevo gnijezdo - Čika Jovini vaspitači" na "Fejsbuku".

Na stranici dijele brojne edukativne i zabavne sadržaje namijenjene djeci vrtićkog uzrasta, ali i fotografije i video-zapise o aktivnostima koje osmišljavaju djeca i njihovi roditelji kod svojih kuća.

Krajem prošle godine, kao podrška roditeljima sa više djece omogućen je i besplatan boravak u Vrtiću "Čika Jova Zmaj" za treće dijete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana