Bijeljina: Održano "Pravoslavno veče"

Srna
Bijeljina: Održano "Pravoslavno veče"

BIJELjINA - "Pravoslavno veče" održano je na platou ispred Narodne biblioteke "Filip Višnjić" u Bijeljini, a nastupili su polaznici škole pjevanja "Bogojavljenska noć", kao i mladi harmonikaš Đorđe Perić.

Predsjednik Udruženja za očuvanje kulturne baštine i pravoslavnog identiteta "Bogojavljenska noć" Violeta Krajišnik rekla je da je u Bijeljini prvi put održano "Pravoslavno veče" jer smatra da to nedostaje gradu, a nastojali su da u kulturno-umjetničkom programu učestvuje poneko iz svih oblasti.

Prema njenim riječima, tu su harmonikaš Đorđe Perić, dvostruki svjetski prvak, te njegovi prijatelji iz Osnovne kole "Kornelije Stanković".

"Organizatori programa su učenici škole pjevanja žBogojavljenska noćž i na Veliku Gospojinu gradu je poklonjeno niz divnih duhovnih pjesama, muzike", rekla je Krajišnikova novinarima.

Direktor Narodne biblioteke "Filip Višnjić" Željana Arsenović rekla je da je ovo lijepa prilika za druženje sa lokalnim udruženjima, posebno onima koja se bave očuvanjem srpske kulture i tradicije.

Mladi harmonikaš Perić rekao je da se veoma rado odaziva na ovakve manifestacije posebno u njegovoj rodnoj Bijeljini.

"Zahvalan sam Violeti jer me je pozvala da nastupam sa prijateljima – trio harmonika, trio artist", rekao je Perić.

"Pravoslavno veče" organizovali su Narodna biblioteka "Filip Višnjić" i Udruženje za očuvanje kulturne baštine i pravoslavnog identiteta "Bogojavljenska noć" na platou ispred Biblioteke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana