Bijeljina: Odbornici SDS-a i dalje neće učestvovati u radu skupštine grada

Srna
Bijeljina: Odbornici SDS-a i dalje neće učestvovati u radu skupštine grada

Bijeljina - Šef Kluba odbornika SDS-a u Skupštini grada Bijeljina Jovan Gajić rekao je da odbornici ove stranke najvjerovatnije i dalje neće učestvovati u radu Skupštine grada.

Gajić je na vanrednoj konferenciji za novinare SDS-a rekao da predstavnici nove skupštinske i predsjednik Skupštine grada Dragan Đurđević "neosnovano i neutemeljeno prozivaju rad gradonačelnika i zaposlenih u gradskoj upravi iz SDS-a".

"Bili smo svjedoci da je na pripremnom sastanku za sjednicu Skupštine grada predsjednik lokalnog parlamenta Dragan Đurđević optuživao gradonačelnika za neke kriminalne radnje. Mi smo došli na sastanak kako bismo dogovorili dnevni red sjednice, a ne da bismo slušali tračeve", rekao je Gajić.

On kaže da postoji niz tačaka dnevnog reda koje je inicirao gradonačelnik, a koje su povučene ili nisu usvojene na prethodnim sjednicama Skupštine grada.

"Tako je i sa odlukom o prodaji gradskog građevinskog zemljišta u industijskoj zoni gdje imamo situaciju da veliki broj investitora želi da gradi, ali nova skupštinska većina to nije htjela da usvoji", kaže Gajić.

On kao problem navodi i potrebu da bude usvojena odluka o kreditnom zaduženju za završetak izgradnje zgrade Centra za socijalni rad, ističući da nova skupštinska većina to ne želi da uvrsti u dnevni red skupštinskog zasjedanja.

Smijenjeni načelnik Odjeljenja za finansije Milorad Sofrenić rekao je da nisu tačne tvrdnje koje o prezaduženosti grada iznosi predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Nedeljko Ćorić.

"Apsuradan je podatak da je grad trenutno zadužen za 48 miliona KM ili za jedan godišnji budžet. To apsolutno nije tačno. Imaju uvid u sve i čudno je da iznose netačne podatke", rekao je Sofrenić.

On kaže da je ukupan dug 4,5 miliona KM, što je za oko dva miliona KM manje od deficita koji je imao prije nekoliko godina. "Kreditno zaduženje, koje je bilo oko 61 milion KM, u proteklih pet-šest godina smanjeno je za oko 25 miliona KM, te je dug koji je ostao oko 37 miliona KM, od čega ćemo do 2019. godine isplatiti oko 27 miliona KM i do 2023. godine preostalih 10 miliona KM", naveo je Sofrenić, napominjući da se kreditne obaveze redovno servisiraju.

Smijenjeni načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Mile Pejčić kaže da je i ove, kao i svih ranijih godina, gradonačelnik Bijeljine pred žetvu razmatrao mogućnosti subvencioniranja otkupne cijene pšenice.

"Prošle godine rod i kvalitet pšenice je bio dobar, kao i cijena koja nije zahtijevala dodatnu premiju, mimo one iz Ministarstva poljoprivrede", rekao je Pejčić.

On je dodao da je ova godina bila loša za pšenicu, te da je s tim u vezi gradonačelnik Bijeljine održao sastanak i predložio da se pšenica dodatno stimuliše sa dva feninga.

Direktor preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Predrag Perković kaže da nisu tačne tvrdnje kandidata Pokreta "Uspješna Srpska" za gradonačelnika Bijeljine da je cijena vode u Bijeljini najviša u okruženju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana