Bijeljina: Obilne padavine izazvale porast vodostaja

GS
Bijeljina: Obilne padavine izazvale porast vodostaja

BIJELjINA - Obilne padavine prethodnog dana izazvale su nagli porast vodostaja, pogotovo manjih bujičnih vodotoka na teritoriji Grada Bijeljina.

- Riječna korita su maksimalno ispunjena vodom, a u Donjoj Bukovici manjim dijelom iz korita se izlila rijeka Lukavac. U naselju Janja bujica je srušila stari most na rijeci Janji, koji nije bio u funkciji – navedeno je izvještaju gradskog Odjeljenja za civilnu zaštitu o vodostanju na području Grada Bijeljina

Dodato je da je u poslednja 24 časa na području Grada Bijeljina palo 20,6 litara po metru kvadratnom kiše odnosno ukupno 49,3 litara po metru kvadratnom za 48 časova.

- Prestankom padavina postepeno dolazi do stagnacije i opadnja manjih rijeka Janje, Gnjice, Lukavca i ostalih. Vodostaji rijeka Save i Drine koji su bili izuzetno niski, trenutno su u porastu.  Jutros u šest časova vodostaj rijeke Save na vodomjernoj stanici u Jameni iznosio je 378 centimetara, a rijeke Drine na vodomjernoj stanici Radalj 305 centimetara, što je i dalje znatno ispod kota redovne odbrane od poplava – piše u izvještaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana