Bijeljina: Negativni rezultati još troje testiranih građana

GS
Bijeljina: Negativni rezultati još troje testiranih građana

BIJELjINA - Još tri rezultata testiranih građana sa područja Semberije su negativna na prisustvo virusa korona, a Bolnica „Sveti Vračevi“ iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske očekuje informacije za sedam lica od kojih su uzeti uzorci, saopšteno je na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

Petnaest lica smješteno je u bolničku izolaciju, osam lica je u kućnom nadzoru, a u bolničkom karantinu nema pacijenata. Pod stručnim nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma

zdravlja je 214 osoba, dok se dva zaražena lica iz Bijeljine i Ugljevika nalaze u karantinu u Domu učenika.

Bijeljinska Bolnica testirala je do sada posredstvom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske ukupno 552 osobe, a Dom zdravlja Bijeljina 328 lica.

Nadležni republički zdravstveni inspektor izdao je na graničnom prelazu Rača 23 rješenja o izolaciji, dok je na Pavlovića mostu izdato šest rješenja.

Pripadnici policijske uprave Bijeljina kaznili su jedno lice koje nije poštovalo zabranu kretanja tokom policijskog časa, prekršajni nalog podnijet je i za pet lica koja nisu koristila

zaštitne maske, a Komunalna policija Grada Bijeljina kontrolisala je 35 lica u izolaciji i sva su bila na svojim adresama.

Juče je rasformiran lokalni karantin u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, a dezinfekciju objekta izvršilo je preduzeće „Eko-zaštita“, kao i deratizaciju magacina u Kasarni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana