Bijeljina: Najugroženijim penzionerima 150 paketa pomoći

Srna
Bijeljina: Najugroženijim penzionerima 150 paketa pomoći

BIJELjINA - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i sekretar Crvenog krsta Bijeljina Perica Gligić posjetili su Udruženje penzionera u Bijeljini i uručili im 150 paketa hrane i sredstva za dezinfekciju.

Mićić je rekao da je Udruženje penzionera danas podijelilo dio paketa, a dio paketa je podijeljen prethodnih dana.

"Mi smo za najugroženije penzionere, u skladu sa odlukom Štaba za vanredne situacije, dodijelili 150 paketa najugroženijim pripadnicima te populacije", rekao je Mićić novinarima.

On je naveo da paketi sadrže brašno, ulje, šećer i ostale osnovne životne namirnice, a danas je, osim ovih paketa, gradskom Udruženju penzionera dodijeljeno još 5.000 zaštitnih maski, kao poklon Crvenog krsta.

"Oni će dalje da ih raspoređuju. Svi su uz pakete dobili i litar sredstva za dezinfekciju, te dio maski od Gradske uprave i gradskog Štaba", rekao je Mićić.

Mićić je naveo da Udruženje penzionera ima potrebu za još 100 do 150 paketa i da će Štabu biti dostavljen još jedan spisak socijalno-ugroženih ljudi, kako bi im ta sredstva bila obezbijeđena.

"Želimo da najstarije, prije svega, zaštitimo od širenja zaraze, a osim toga i da pomognemo onima koji nemaju mogućnosti da sebi obezbijede hranu", istakao je Mićić.

Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpska Mladen Milić iskoristio je priliku da u svoje, i u ime predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, zahvali Crvenom krstu koji je dijelio zaštitne maske širom Republike. "Danas smo mi iz Fonda zajedno sa kolegama iz bijeljinskog Crvenog krsta u funkciji koordinatora.

Želim da zahvalim Crvenom krstu koji je u nepune tri sedmice zajedno sa opštinskim i gradskim udruženjima penzionera širom Republike Srpske u svim opštinama i gradovima podijelio 95.000 zaštitnih maski koje su obezbijeđene sredstvima iz kabineta predsjednika Republike.

Imali smo neku dinamiku od cirka 5.000 maski dnevno, koliko je proizvođač uspijevao da proizvede", rekao je Milić novinarima.

Milić je naveo da su se rukovodili time da, u skladu sa brojem penzionera na području opštine ili grada, izvrše proporcionalnu raspodjelu, tako da je Bijeljina dobila oko 7.000 zaštitnih maski.

Gligić je rekao da je Crveni krst kao pomoćni organ Vlade i lokalne zajednice uredno izvršio dijeljenje svih paketa koje su do sada dobili.

"Danas smo završili posao dostavljanja 7.000 zaštitnih maski i naši volonteri su uvijek na raspolaganju lokalnoj zajednici. Danas ćemo dobiti 50 paketa pomoći od Crvenog krsta Republike Srpske i već u ponedjeljak, 27. aprila, podijelićemo ih u Janji", najavio je Gligić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana