Bijeljina: Nagrađeni učenički literarni i likovni radovi

Srna
Bijeljina: Nagrađeni učenički literarni i likovni radovi

BIJELjINA - Na završnoj svečanosti manifestacije “Republiko Srpska u srcu te nosim, tobom se ponosim” u Bijeljini su dodijeljene nagrade za najbolje učeničke literarne i likovne radove.

Prvo mjesto za literarni rad pripalo je Sari Dragičević, učenici sedmog razreda Osnovne škole /OŠ/ “Vuk Karadžić”, drugo Katarini Pajić, učenici šestog razreda OŠ “Aleksa Šantić” iz Ugljevika, dok je treća Milica Kačarević, učenica osmog razreda OŠ “Petar Kočić” Brodac.

U okviru likovnog konkursa prvo mjesto pripalo je Njegošu Đuričiću, učeniku šestog razreda OŠ “Dvorovi”, druga je Gordana Tadić, učenica osmog razreda OŠ “Vuk Karadžić” Bijeljina, a treća Nikolina Stević, učenica devetog razreda OŠ “Petar Kočić” Brodac.

Svi nagrađeni, na osnovu dogovora koji je organizator manifestacije - Gradska boračka organizacija Bijeljina postigla sa Javnim fondom dječije zaštite Republike Srpske, besplatno će ljetovati u Bečićima u okviru projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske 2021”.

Za nagrađene je organizovana i posjeta Spomen-sobi poginulih boraca Vojske Republike Srpske u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Miodrag Stevanović rekao je novinarima da je na konkurs stiglo 16 literarnih radova iz šest škola i 142 likovna rada iz devet osnovnih škola.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović poručio je na svečanosti da se kroz rečenice i slike koje su predstavili osnovci može zaključiti koliko je Republika Srpska lijepa i velika, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Republika Srpska je nastala u teškom vremenu, a odbranili su je u borbi za opstanak mnogi sinovi i kćeri, očevi i majke i oni koji su u toj borbi dali živote”, rekao je Petrović.

Petrović je pozvao mlade da poštuju i vole Republiku Srpsku, da budu uporni u ostvarivanju svojih ciljeva, da budu složni i međusobno se podržavaju i da se raduju svojim i uspjesima prijatelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana