Bijeljina: Iznijeće stolove na ulicu da rade

Ljiljana Aleksić
Bijeljina: Iznijeće stolove na ulicu da rade

Bijeljina - Radna mjesta sedam novih šefova gradskih odjeljenja u Bijeljini uzurpirali su smijenjeni načelnici zbog čega ćemo iznijeti stolove ispred zgrade Gradske uprave kako bismo novoizabranim kadrovima omogućili da obavljaju svoj posao.

Ovo je juče poručio predsjednik Gradskog Odbora SNSD-a u Bijeljini Nedeljko Ćorić istakavši da će na ovaj korak biti prinuđeni ukoliko se, kako je rekao, nastavi samovolja gradonačelnika Miće Mićića i kršenje zakona.

- Pojedini funkcioneri nemaju čak ni kancelarije za obavljanje dužnosti jer ih još koriste smijenjeni načelnici odjeljenja. Postavićemo stolove ispred Gradske uprave kako bi načelnici mogli da obavljaju posao i rješavaju probleme građana za šta su i imenovani - rekao je Ćorić.

Predsjednik Skupštine Dragan Đurđević istakao je da iako je prošlo deset dana otkako su izabrani novi načelnici gradskih Odjeljenja, oni i dalje ne mogu da obavljaju svoj posao.

- Bivši načelnici koje Skupština grada smijenila i dalje dolaze na posao, iako im je potpisano rješenje o prestanku radnog odnosa - rekao je Đurđević.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Slobodan Marković kaže da nema uslove za rad.

- Moje kolege i ja redovno dolazimo na posao, a u našim kancelarijama sjede bivši načelnici odjeljenja koji ne žele da napuste te prostorije iako im je prestao radni odnos - rekao je Marković koji takođe smatra da im je jedino preostalo da iznesu stolove ispred zgrade gradske uprave.

Načelnik Odjeljenja za finansije Vaso Arsenović rekao da Bijeljini prijeti blokada institucija jer je dug dostigao visinu budžeta od oko 48 miliona KM. On je dodao da grad, zaključno sa 31. majem, ima obaveza iz prethodnih godina u iznosu od 2,3 miliona maraka.

- Tekuće obaveze su oko četiri miliona KM, što je oko 6,3 miliona - navodi Arsenović.

Prema njegovim riječima ako se uzme u obzir priliv u budžetu nameće se zaključak da će biti sve teže izmirivati budžetske obaveze, jer je grad kreditno zadužen gotovo 37 miliona KM.

SDS i Mićo Mićić izgubili su skupštinsku većinu početkom maja. Vlast u bijeljinskom parlamentu preuzeli su SNSD, SP, DNS, SRS i pet nezavisnih odbornika, a potom su smijenili šest načelnika gradskih odjeljenja i imenovali nove.

Stranačke prostorije

Na pitanje zbog čega Vaso Arsenović kao gradski funkcioner konferenciju za novinare održava u stranačkim prostorijama predsjednik Gradskog Odbora SNSD-a u Bijeljini Nedeljko Ćorić je rekao da strahuje da će novoizabrani načelnici biti protjerani i raditi u stranačkim prostorijama jer nemaju gdje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana