Bijeljina: "Grad" značajan partner poljoprivrednim proizvođačima

Srna, foto: ilustracija
Bijeljina: "Grad" značajan partner poljoprivrednim proizvođačima

BIJELjINA - Bijeljinsko preduzeće "Grad" nastoji da funkcioniše uobičajeno uprkos problemima izazvanim virusom korona, odnosno da zadrži lidersku poziciju u pružanju usluga u vezi sa prodajom poljoprivrednih proizvoda iz Semberije.

"Grad" je tokom vanrednih okolnosti imao i period u kojem je, postupajući na osnovu odluka Gradskog i Republičkog štaba, morao da zatvori neke dijelove Agrotržnog centra, ali je, zahvaljujući dobroj saradnji sa Gradskom upravom i Vladom Republike Srpske, uspio da se prilagodi novonastaloj situaciji i istovremeno odgovori potrebama poljoprivrednika da plasiraju proizvode i izbjegnu njihovo propadanje, navodi se na sajtu Gradske uprave Bijeljine.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju vjerovatno će biti odgođeno održavanje tradicionalnih manifestacija - Pantelinskog vašara i Poljoprivrednog sajma.

Direktor ovog preduzeća Radenko Lukić ističe da je "Grad" poslije perioda zabrane rada usljed virusa korona uspio da zadrži radnike i isplati primanja svim zaposlenim.

Tokom ovog perioda, završen je objekat na Kvantaškoj pijaci, koji je, posredstvom licitacije, izdat u zakup korisnicima tokom cijele godine, a izdato je 18 numerisanih polja na pijaci, tako da sada proizvođači imaju mogućnost da postave svoje pokretne kontejnere za prodaju robe.

Istovremeno, traje proces označavanja dodatnih 30 polja jer je zainteresovanost prodavaca za takav prostor izuzetno velika, a postoji i namjera izgradnje još jednog takvog objekta na platou Kvantaške pijace, za koji su sredstva obezbijeđena, ali se čeka okončanje pandemije.

U "Gradu" kažu da će za narednu godinu biti odgođen projekat izgradnje velike hladnjače za deponovanje veće količine poljoprivrednih proizvoda.

Na listi planova ovog preduzeća je i izgradnja novog sistema grijanja i hlađenja u višenamjenskoj hali, čime bi bio smanjen utrošak energije i ostvarene znatne uštede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana