Bijeljina grad jednakih šansi za sve

Srna
Bijeljina grad jednakih šansi za sve

Bijeljina - Grad Bijeljina proslavio je juče slavu Svetog Pantelejmona, a gradonačelnik Mićo Mićić istakao je da Bijeljina nudi jednake šanse i prava za sve.

Mićić je naglasio da to dokazuje i prisustvo više od 25 načelnika i gradonačelnika iz regije i Evrope na obilježavanju slave.

- Gradonačelnik Novog Sada sa delegacijom bio je kum slave, a Bijeljinu su posjetili i načelnici i gradonačelnici iz Srbije, BiH, Rumunije, Makedonije, Crne Gore, Njemačke i drugih zemalja. To pokazuje da smo otvoren grad za sve - rekao je Mićić, istakavši da je u proteklih godinu u Bijeljini završeno i započeto mnogo važnih projekata, među kojima je i projekat gasifikacije. 

- Nekoliko godina nismo mogli da dobijemo dozvolu da dovedemo gas u grad i sada je to završeno. Uspjeli smo da potpišemo ugovor vrijedan sedam miliona evra sa vladom Holandije za nastavak izgradnje kanalizacije, a dobili smo i možda ono što je najvažnije u ovom trenutku - više od 4,5 miliona KM od Ambasade Turske za regulaciju toka rijeke Janje - naglasio je Mićić. 

On je dodao da je urađeno mnogo projekata u okviru industrijske zone u Bijeljini, da je uz pomoć Vlade Srpske planirana izgradnja škole na Ledincima, te da su obezbijeđena sredstva za završetak izgradnje Centra za socijalni rad. 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je velika čast za njega i grad iz kojeg dolazi što je bio kum slave i da je riječ o potvrdi saradnje dva grada, ali i dva regiona. 
- Mnogo ljudi iz Semberije radi i živi u Novom Sadu, a mnogi Novosađani i Vojvođani vezani su za Semberiju i Republiku Srpsku i to je veza koju niko ne može da raskine - naveo je Vučević. 

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović naglasio je da predstavnici ovog grada žele razmjenu iskustava sa Bijeljinom u svim sferama društvenog života. 
Manifestacija "Pantelinski dani 2017" počela je 30. jula, a završena je danas lomljenjem slavskog kolača na platou ispred Gradske uprave, kojem je prethodila liturgija u crkvi Svetog Đorđa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana