Bijeljina: Bolji uslovi za djecu sa poteškoćama u razvoju

Lj. A.
Bijeljina: Bolji uslovi za djecu sa poteškoćama u razvoju

Bijeljina - U novom objektu Centra za socijalni rad u Bijeljini, čija gradnja bi trebalo da bude završena do kraja godine, biće smješten i dnevni centar za djecu sa poteškoćama u razvoju.

- Nadam se da će u narednom periodu biti obezbijeđen planirani novac za završetak radova. Imamo obećanje gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića da ćemo se u ovoj godini useliti u nove prostorije - rekao je direktor Centra za socijalni rad Milan Simeunović.

On je dodao da se trenutno izvode spoljašni radovi, a u okviru ove prve faze planirano je da se završi još jedan sprat i krov, nakon čega će početi i uređenje unutrašnjosti objekta. Dok traju radovi, radnici Centra su izmješteni u prostor nekadašnjeg Grudnog odjeljenja stare zgrade bijeljinske bolnice koji nije funkcionalan.

- Neophodni su nam bolji uslovi jer se naš rad sastoji od svakodnevnog kontakta sa specifičnim korisnicima, odnosno žrtvama nasilja u porodici, ljudima koji se razvode i slično. To zahtijeva pripreme i posebne uslove zbog povjerljivosti predmeta, a u kancelarijama trenutno rade i po tri socijalna radnika - rekao je Simeunović.

Novac za prvu fazu radova je obezbijeđen. Budžetom grada Bijeljine za ovu godinu planirano je još milion maraka za finansiranje radova. Za završetak ovog projekta planirano je oko 2,4 miliona maraka. Procjenjuje se da na području grada ima oko 5.000 socijalno ugroženih osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana