Bijeljina: Asfaltirane dvije ulice u Batkoviću

Srna
Bijeljina: Asfaltirane dvije ulice u Batkoviću

BIJELjINA - U dijelu bijeljinskog naselja Batković u kojem žive uglavnom izbjegla i raseljena lica asfalitrane su dvije ulice, dužine oko 500 metara, a vrijednost radova je 50.000 KM. Gradska uprava Bijeljina izdvojila je 70 odsto sredstava, a Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara 30 odsto sredstava, saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da je riječ o projektu koji grad već duže realizuje sa ovim ministarstvom, navodeći da se zbog toga teži ka političkom jedinstvu i dobroj saradnji sa svim nivoima vlasti.

"Samo tako možemo realizovati kapitalne projekte kao što su auto-put, zaštita od poplava, uređenje kanala, ali i manje poslove kao što je asfaltiranje lokalnih ulica, što je građanima u svakodnevnom životu i najbitnije. Nastavićemo dalje, u skladu sa opredjeljenjem da Bijeljinu izgradimo kao grad budućnosti", rekao je Mićić.

Prema njegovim riječima, u novim naseljima, formiranim dolaskom ljudi koji su u ratu ili nakon ratnih dejstava morali da napuste domove, infrastruktura još nije potpuna.

On je dodao da uglavnom veća naselja, kao što su Koviljuše, Novo Naselje u Janji i Novi Dvorovi imaju vodu, električnu energiju, rasvjetu i veći dio asfaltiranih ulica, a da tamo gdje putna infrastruktura nije potpuno dovršena, mještani moraju da prikupe 30 odsto sredstava za asfaltiranje ili da za taj iznos javnim pozivom konkurišu kod Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice.

"Zahvaljujući Predragu Joviću, koji je bio zamjenik ministra u ovom ministarstvu, za osam bijeljinskih ulica obezbijeđeno je učešće od 30 odsto. Ista procedura važi i za povratnička naselja, odnosno za sve ljude koji su napuštali svoja ognjišta", naglasio je Mićić.

On je najavio izgradnju još jedne stambene zgrade u Amajlijama namijenjene korisnicima alternativnog smještaja.

"U saradnji sa Republičkim sekretarijatom za raseljena lica i migracije, grad Bijeljina će izgraditi još jedan stambeni objekat od 12 stanova u Amajlijama. Iz gradskog budžeta obezbijeđeno je i 60.000 KM za izgradnju društvenog doma u ovom naselju", naglasio je Mićić.

U ime stanovnika novog naselja u Batkoviću, Gradskoj upravi i Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH zahvalio je Mirko Tripunović.

"Asfaltiranjem ulica u naselju sada imamo kvalitetnije uslove za život. U narednom periodu planiramo da sprovedemo gradsku vodu, a procedura u vezi sa realizacijom tog posla je u toku", najavio je Tripunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana