Bijelić: Ministarstvo dalo "zeleno svjetlo" za idejno rješenje rekonstrukcije bolnice

Srna
Bijelić: Ministarstvo dalo "zeleno svjetlo" za idejno rješenje rekonstrukcije bolnice

PRIJEDOR  - Idejno rješenje za bolnicu "Dr Mladen Stojanović" Prijedor, kojim je predviđena rekonstrukcija postojećih objekata i izgradnja novog objekta površine 6.000 kvadratnih metara, dobilo je zeleno svjetlo Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, izjavio je vršilac dužnosti direktora ove ustanove Miroslav Bijelić.

On je naveo da će u novom objektu u suterenu biti urgentni blok, koji će biti vezan za novi dijagnostički centar koji će se formirati u suterenu postojećeg objekta, dok će na prvom spratu nove zgrade biti onkologija, a na drugom oftalmologija i otorinolaringologija.

-Dijagnostički centar sa svom opremom, novim RTG aparatima, novim CT-om, magnetnom rezonancom i angio salom naslanjaće se na urgentni blok. Taj novi objekat imaće toplu vezu sa glavnom zgradom, ali pacijenti koji dolaze na dnevne preglede neće imati potrebe ulaziti u ovaj stacionarni dio odnosno neće se miješati kretanje dnevnih i hospitalizovanih pacijenata -  rekao je Bijelić Srni.

Biće izgrađen i poseban parking za osoblje bolnice, a postojeći će ostati samo za pacijente.

Dodao je da je idejno rješenje u ovoj fazi odobreno u Ministarstvu i najavio da će do kraja mjeseca biti održan još jedan sastanak sa predstavnicima resornog ministarstva na kojem će se razmatrati detalji iz prateće dokumentacije.

-Dalja procedura i dinamika zavisi od Ministarstva. Mi ćemo pred komisijom braniti svoje poglede, oni mogu da traže izmjene, dopune i dorade. Nama je bitno da bolnica sa svog aspekta odradi ono što je do nas -  zaključio je Bijelić. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana