Biciklistički klub "KPL" obilježio jubilej

Srna
Foto: Fejsbuk

VLASENICA - Biciklistički klub "KPL" iz Vlasenice obilježio je deset godina postojanja, a od rekreativne priče stigao je do velikih takmičenja poput Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka.

Predsjednik Kluba Željko Lukić podsjetio je da je početak bio težak i da su se snalazili za opstanak od članarina i sponzorstava, ali da nisu odustajali, te ukazao da je to primijetila i tadašnja lokalna vlast koja je počela da ih finansira.

Lukić je naglasio da je Vlasenica poznata kao sportski grad i da su biciklisti dijelom zaslužni za njenu promociju, a prvu biciklijadu su organizovali 2012. godine.

"Možemo se pohvaliti da smo imali četiri državna prvenstva, Prvenstvo BiH u brdskom biciklizmu, da smo prvi uveli disciplinu `eliminator` u svijet biciklizma, da su kod nas vozili francuski ambasador Žil i mnogi drugi strani državljani", naveo je Lukić, koji je zahvalan i sadašnjem načelniku Miroslavu Kraljeviću za veliku podršku radu kluba.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević čestitao je biciklistima jubilej, istakavši da su veliki entuzijasti koji postižu sjajne rezultate i na međunarodnoj sceni.

"Klub `KPL` jedan je od najmlađih i najtrofejnijih klubova u Vlasenici, a njihov predsjednik Željko Lukić daje veliki doprinos afirmaciji naše opštine organizujući niz sportskih takmičenja, među kojima je najznačajnija Međunarodna biciklistička trka Beograd- Banjaluka", istakao je Kraljević.

Opština Vlasenica u ovogodišnjem budžetu planirala je 118.000 KM za razvoj sporta, a Kraljević je naglasio da će i u budućnosti nastaviti da podržava bicikliste i sve sportiste.

Biciklističkom klubu "KPL" nedavno je dodijeljeno najveće priznanje - Grb opštine za međunarodnu prepoznatljivost Vlasenice, regije i Republike Srpske, za afirmaciju biciklizma i zasluge na polju aktivnosti kojom se doprinosi opštem napretku i afirmaciji ovog mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana