Biciklistička trka “Beograd - Banjaluka”: Srbac opet prolazni cilj

D. J.
Biciklistička trka “Beograd - Banjaluka”: Srbac opet prolazni cilj

SRBAC - Opština Srbac će i ove godine biti domaćin biciklističke trke “Beograd - Banjaluka” koja bi trebalo da bude održana od 22. do 25. aprila uz učešće više od 150 takmičara iz 35 zemalja svijeta.

Po ocjeni organizatora, Srbac je prošle godine bio najbolji prolazni cilj trke tako da će i ove godine uzeti učešće u sportskom spektaklu koji se organizuje 14. godinu zaredom. Trka će ponovo proći kroz uži centar Srpca i Razboj Ljevčanski odakle je porijeklom jedan od najboljih biciklista Jugoslavije svih vremena Tanasija Kuvalja. 

- Planiramo da kao i prošle godine priredimo razna sportska takmičenja i kulturni program. S druge strane, u Razboju je u toku izgradnja društvenog doma koja bi trebalo da bude završena do kraja godine i najvjerovatnije ćemo tokom prolaska biciklista iz cijelog svijeta organizovati svečanost povodom završetka prve faze radova - rekao je Dragosavljević.

Prijetnju održavanju može predstavljati pandemija virusa korona, ali je direktor trke Vladimir Kuvalja podvukao da će trka biti održana u prvobitno planiranom terminu ili u mjesecima koji dolaze.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana