Biciklima od Srpca do Ostroga

Dejan Jovičić
Biciklima od Srpca do Ostroga

SRBAC - Srbački biciklisti Nikola Rožić i Bojan Nježić krenuli su danas na trodnevno pokloničko putovanje do manastira Ostrog.

Na put dug 457 kilometara zaputili su se iz sela Razboj, odakle Nikola vodi porijeklo, gdje su prvo prisustvovali svetoj liturgiji u Hramu Preobraženja Gospodnjeg i dobili blagoslov od protonamjesnika Mladena Prodanovića a zatim ih je ispred zgrade Opštine Srbac ispratio načelnik opštine Mlađan Dragosavljević.

- Očekujemo da ćemo stići za tri dana i planiramo prespavati u manastiru. Ovo je naše prvo zajedničko putovanje biciklima do Ostroga i to nam je obojici bila velika želja - rekao je Nikola.

Prvo stajalište planirano je u Maglaju, drugo u Istočnom Sarajevu a treće u Plužinama u Crnoj Gori.

- Tokom puta elevacija će iznositi 6.200 metara nadmorske visine a ruta Istočno Sarajevo-Plužine biće najzahtjevnija sa oko 3.000 metara elevacije – istakao je Nikola.

Njih dvojica već duže od godinu dana rekreativno voze bicikl i prešli su do sada na hiljade kilometara širom Republike Srpske a učestvovali su i u brojnim brevetima gdje su takođe ostvarili zapažene rezultate.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana