Biciklima obišli manastire ukrinske doline

D. K.
Biciklima obišli manastire ukrinske doline

Derventa - U organizaciji Turističke organizacije opštine Derventa proteklog vikenda održana je četvrta po redu rekreativna biciklijada "Biciklom manastirima ukrinske doline".

Na biciklijadi je učestvovalo 25 biciklista koji su za tri dana prešli oko 150 kilometara.

Direktor Turističke organizacije Derventa Damir Kljajić istakao je da je cilj biciklijade razvoj sportskih i rekreativnih aktivnosti mladih i upoznavanje sa kulturno-istorijskim nasljeđem uz dolinu rijeke Ukrine.

Prvog dana biciklijade, u petak, učesnici su posjetili manastir Dubokovac u opštini Brod. Potom su preko Klakara, Vinske, Žeravca i Dervente stigli do izletišta Patkovača, gdje je postavljen kamp i upriličena večera za bicikliste. Drugog dana vozili su dionicu od manastira u Donjoj Bišnji do manastira u Donjem Detlaku i potom do manastira Osovica u Srpcu. Kod manastira Osovica postavljen je kamp za prenoćište. Juče su učesnici biciklijade vozili od manastira Osovica do crkve brvnare u Palačkovcima, a odatle preko Prnjavora do manastira Stuplje u opštini Čelinac, gdje je završena vožnja.

Suorganizator ove manifestacije koja je trajala od 26. do 28. juna bila je Turistička organizacija opštine Brod, a podržali su je opština Derventa, Dom zdravlja Derventa, "Komunalac" i mnogi drugi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana