Biciklima iz Novog Grada za šest dana stigli u Solun

A. J.
Biciklima iz Novog Grada za šest dana stigli u Solun

Novi Grad - Nikola Dupalo i Neven Lajšić iz Novog Grada, koji su prošle sedmice krenuli biciklima u bratsku Grčku, stigli su u Solun poslije šest dana napornog puta.

Dvojica Novljana na put dug oko 1.300 kilometara krenuli su 6. maja, a da bi izbjegli Makedoniju u kojoj se desio oružani sukob u Kumanovu, do Grčke su morali preko Bugarske. Vozili su se rutom Banjaluka, Bijeljina, Loznica, Valjevo, Kraljevo, Niš, Leskovac, Vranje, Sofija pa sve do Soluna.

- U Solun smo stigli u utorak oko 18 časova. Tokom putovanja imali smo brojne dočeke koje su nam priredili mještani gradova kroz koje smo prolazili. Najveći i najbolji doček smo imali u Aleksincu u Srbiji. Prije samog ulaska u Grčku kampovali smo na granici - kaže Dupalo i dodaje da po dolasku u Solun primaju čestitke sa svih strana, a povratak u Novi Grad planiraju za šest dana.    

Ovi mladići će narednih dana Grcima dostaviti “bratsko pismo” i susrešće se sa humanistom i arhimandritom Partenijusom, koji je pomagao Srbe i djecu palih boraca Vojske RS. Planiraju da odu na Svetu goru u manastir Hilandar i posjete srpsko vojničko groblje na Zejtinliku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana