Bibliotečki fond veći od 14.000 jedinica

Srna
Foto: gs

STANARI- Narodna biblioteka u Stanarima trenutno raspolože fondom većim od 14.000 jedinica bibliotečko-informacione građe i aktivno radi na obogaćivanju sadržaja koji su prekinuti pojavom epidemije virusa korona, rekla je vršilac dužnosti direktora ove ustanove Dijana Bajić-Bilanović.

Bilanovićeva navodi da je odluka o osnivanju Narodne biblioteke u Stanarima donesena u maju 2019. godine i da je od tada pronađen odgovarajući prostor, te nabavljena oprema i sredstva za kontinuirano obavljanje djelatnosti, saopšteno je iz Opštinske uprave Stanari.

Načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić kaže da je Opštinska uprava finansirala opremanje biblioteke.

"Imamo cilj da se jačaju kultura i neophodne stručne djelatnosti na području naše lokalne zajednice", izjavio je Ćelić nakon današnjeg sastanka sa članovima Komisije za utvrđivanje ispunjenosti uslova za osnivanje Narodne biblioteke Stanari koju je imenovalo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Sastanku su prisustvovali načelnik opštinskog Odjeljenja za zaštitu kulturnog nasljeđa Milica Kotur i viši stručni saradnici u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske Jelena Joksimović i Mirela Kondić Grabovica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana