Bazen za unuke prerastao u turistički sadržaj

Srna
Bazen za unuke prerastao u turistički sadržaj

BRATUNAC - Na obali Drine, u Redžićima, nedaleko od Bratunca, nikao je savremeni turistički sadržaj koji su podigli supružnici Nisveta i Enez Hasanović na svom imanju, na koje su se vratili nakon više od tri decenije rada na Zapadu i života u Holandiji.

Kažu da su se kao penzioneri vratili kući i nisu imali posebne planove niti su razmišljali o pokretanju nekog biznisa. Obnovili su kuću i došli da uživaju u miru i tišini svog zavičaja, žuboru Drine i ljepoti prirode koja ih okružuje.

Korona “rodila” ideju za gradnju odmarališta

Nakon njihovog odlaska iz Holandije i sin Huso prelazi u Švajcarsku da radi. Tamo preseljavaju i njegova supruga Zijada sa djecom, koji godišnje odmore i najviše slobodnog vremena provode u Redžićima.

- Zijada je predložila da napravimo bazen za djecu. Međutim, odlučili smo da izgradimo bazen većih dimenzija, koji može da se koristi tokom cijele godine - objašnjava Nisveta.

Tada se “rodila” ideja da izgrade i apartmane sa simboličnim nazivom “River (rijeka) Drina” na čijoj obali je i nikao ovaj turistički objekat.

Enez je, kaže, rado podržao ideju i počela je izgradnja bazena, ali i apartmana za odmor.

Njega je obradovala inicijativa mlađih članova porodice i želja da urede imanje i izgrade objekte za turističku ponudu i sa zadovoljstvom je organizovao gradnju i pratio izvođenje radova.

- Izgradili smo zatvoreni bazen, prema standardima za te objekte, sa pogledom na Drinu, s tim što je u našem bazenu slana voda, sa masažerom i drugim sadržajima među kojima su sauna i prateće prostorije - objašnjava Enez.

Njegov sin Huso početkom pandemije virusa korona zatekao se sa porodicom i sjevernoj Italiji i tada su odlučili da u Bratuncu izgrade apartmane za odmor.

- Boravkom u Italiji u periodu raznih restrikcija, koje su uvođene zbog pandemije, vidjeli smo kako je organizovan rad turističkih kapaciteta i šta sve nude gostima i shvatili smo da mi u Bratuncu možemo da napravimo bolje sadržaje jer postoje dobri uslovi za turističku ponudu - objašnjava Huso.

Bazen sa slanom vodom jedini u Podrinju

- Nakon zatvorenog bazena, izgradili smo apartmane i sada raspolažemo sa tri apartmana sa 12 ležajeva - kaže Huso, ističući da su uz Drinu izgradili ljetnikovac i dječija igrališta i sve to čini odlične uslove za porodični odmor.

Prošlog ljeta ovaj mini turistički centar počeo je sa radom i vlasnici su zadovoljni. Kapaciteti su stalno popunjeni gostima iz BiH i Srbije, a često ih posjećuju i stranci.

Članovi porodice podijelili su poslove i obaveze i svi imaju određena zaduženja, a prema potrebi pomažu jedni drugima. Promocija i rezervacija mjesta obavlja se preko interneta, a česti su gosti koji ponovo dolaze u ovu oazu tišine da bi se odmorili u živopisnoj prirodi na obali Drine.

Vlasnici ovog objekta na najbolji način promovišu ljepote ovog dijela Podrinja i bratunačke turističke potencijale i izazove. Oni kažu da sve što su uložili u izgradnju i opremanje jesu njihova vlastita sredstva i da se nisu zaduživali.

Sve su radili najviše zbog želje da njihovi unuci dolaze ovdje i da sačuvaju vezu sa njihovim mjestom porijekla. Od izbijanja pandemije virusa korona, u bratunačkoj opštini, a posebnu uz rijeku Drinu, sa obje njene obale, naglo je porastao interes za iznajmljivanje vikendica, kupovinu placeva i izgradnju vikend kuća, što je dovelo i do velikog rasta cijene zemljišta.

A, za promociju odmora u ljepoti prirode ovog kraja najbolji primjer je “River Drina”.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana