Banjalučanin Milan Minja Savanović nastavlja neumorno da pomaže: Porodici Dobrnjac paketi hrane i higijene

M. L.
Banjalučanin Milan Minja Savanović nastavlja neumorno da pomaže: Porodici Dobrnjac paketi hrane i higijene

GRADIŠKA - Banjalučanin Milan Minja Savanović nastavlja neumorno da pomaže onima kojima je pomoć plemenitih ljudi prijeko potrebna. On i njegova ekipa humanitaraca juče su obišli petočlanu porodicu Dobrnjac iz Mašića kod Gradiške i uručili im pakete hrane, higijenskih sredstava i novac, koji su sakupili u rekordnom roku.

Priča o porodici u kojoj uz nezaposlene oca Branka i majku Dobrilu odrastaju tri sina, od kojih su dvojica sa poteškoćama u razvoju, odjeknula je društvenim mrežama, a za svega nekoliko dana armija humanitaraca obezbijedila je ono najosnovnije da im olakša svakodnevicu.

Sa njima u domaćinstvu žive i baka i djed. Jedini izvor prihoda im je djedova minimalna penzija i dječiji dodatak.

Savanović je istakao da je ukupna vrijednost akcije oko 3.000 maraka, sa robom koja je donirana bez računa i sa stvarima koje su kupili.

- Donirali smo mnogo hrane i sredstava za higijenu, slatkiša, kao i 1.440 KM u kešu da mogu platiti račune za vodu i građevinske radove. Hvala bratiji na organizovanom prevozu i gorivu. Srećan sam što vas poznajem i zahvalan Bogu što nas je spojio, da bar nakratko nekome uljepšamo život - istakao je Savanović.

Za porodicu Dobrnjac pokrenuta je akcija saniranja i dogradnje porodične kuće, koja je stara šest i po decenija, da bi imali život dostojan čovjeka, a zašta je potrebno između 50.000 i 60.000 maraka koje porodica nema.

Do kraja mjeseca aktivan je i “m:telov” humanitarni broj 1416. Svi koji žele da pomognu pozivom na ovaj broj mogu donirati jednu marku. Osim toga porodici se može pomoći i uplatom na žiro-račun Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška i to na broj 5620100000081582.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana