Banjac: Zaposleni uznemireni, jer nema novca za isplatu plata

Srna
Banjac: Zaposleni uznemireni, jer nema novca za isplatu plata

BANjALUKA - Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka Vesna Banjac rekla je da su u ovoj ustanovi nastali veliki problemi zbog neusvajanja gradskog budžeta, te da su zaposleni uznemireni, jer nema novca za isplatu martovskih plata.

"Bio je privremeni budžet tri mjeseca, te je neusvajanje budžeta izazvalo velike probleme. Imamo novca kao i prošle godine u martu, ali i veći broj radnika, jer su otvarani novi vrtići", rekla je Banjčeva.

Ona kaže da za isplatu plata nedostaje oko 160.000 KM, što predstavlja veliki problem za radnike, jer su opterećeni kreditima i drugim obavezama koje treba da plate svakog mjeseca.

Banjčeva rekla da u vrtićima boravi oko 2.200 djece, te da je potrebno "mnogo energije i posvećenosti za adekvatnu brigu o njima".

"Vrtići još rade, sa dobavljačima smo dogovorili da dostavljaju potrebne namirnice, kao i sredstva za higijenu, a ukoliko se ne riješe problemi u vezi sa usvajanjem budžeta, moraćemo te troškove riješiti u vidu donacija", rekla je Banjčeva.

Ona je pozvala sve odbornike u Skupštini grada Banjaluka da ulože dodatni trud da se riješi situacija kako ne bi došlo do štrajka radnika Centra i, kako kaže, drugih problema.

Prema njenim riječima, boravak djeteta u vrtiću košta 339 KM, od čega roditelji plaćaju oko 165 KM i ta sredstva se uplaćuju u trezor i zamrznuta su dok se budžet ne usvoji.

Savjetnik gradonačelnika Banjaluke za društvene djelatnosti Milada Šukalo izrazila je nadu da će glas razuma prevladati kod odbornika u gradskoj skupštini, te da je u Centar došla u ime kabineta gradonačelnika, na poziv zaposlenih ove predškolske ustanove.

"Radili smo ovih dana dodatno i aktivno na budžetu, te se nadam da će do kraja ove sedmice biti održana vanredna sjednica Skupštine o ovoj stavci", rekla je Šukalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana