Banja bliža uz pomoć grada

S. Ta.
Banja bliža uz pomoć grada

Prijedor - U čarima Banje Vrućice kod Teslića uživaće 120 članova prijedorskog Udruženja penzionera koji su juče otputovali na desetodnevno banjsko-klimatsko liječenje.

Predsjednik Udruženja Slobodan Brdar rekao je da je to već uhodana šema koja traje više od decenije, da penzioneri, posebno oni sa nižim primanjima i lošijeg zdravlja, odlaze u banje sa određenim pogodnostima.

- Riječ je o pomoći grada Prijedora, tako da penzioneri plaćaju 30 odsto od ukupne cijene desetodnevnog boravka od 500 KM, što iznosi 156 KM i po ovoj pogodnosti je naše udruženje postalo prepoznatljivo u Srpskoj - dodao je Brdar.

Penzioner Vaskrsije Pačariz iz Orlovaca rekao je da sa svojom penzijom nije mogao priuštiti odlazak u banju.

- Ovo je velika pomoć za nas penzionere i izuzetna pogodnost  da odemo u banju na liječenje i oporavak - rekao je Pačariz.

Udruženje će ove godine u banje uputiti oko 300 penzionera, a osim Banje Vrućice, gdje će otići još oko 100 njih, grupa od 80 penzionera već je boravila u Banji Mlječanici.

- Prednost su imali i penzioneri koji u posljednjih pet godina nisu koristili pogodnosti besplatnog banjskog liječenja - rekao je Brdar.

Na osnovu raspoloživih 220.000 maraka, koliko će ove godine iz gradske kase biti izdvojeno za rad Udruženja penzionera, za odlazak u banje je namijenjeno 100.000 KM. Ostatak će biti utrošen za jednokratne novčane pomoći, nabavku ogreva i organizaciju izleta.

Organizovan odlazak u banje završava se 20. jula, kada će u Banju Vrućicu krenuti posljednja grupa penzionera. U Prijedoru ovu pogodnost banjsko-klimatskog liječenja do sada je koristilo više od 3.000 članova udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana