Austrijanac najbrži među diplomatama

Srna
Austrijanac najbrži među diplomatama

Jahorina - Austrijski ambasador u BiH Martin Pamer pobjednik je prve ski-trke ambasadora, koja je juče u organizaciji Olimpijskog centra (OC) "Jahorina" i Ambasade Velike Britanije u BiH održana na skijaškoj stazi Poljice.

Zamjenik šefa misije Savjeta Evrope u BiH Toni Pavlovski zauzeo je drugo mjesto, dok je treći bio ambasador Češke Jakub Skalnik. Pamer je rekao da mu je uvijek zadovoljstvo da skija u BiH, te da u svojoj zemlji na sličnim događajima nikada nije osvajao prvo mjesto.

Nakon prve ski-trke ambasadora, održana je konferencija za novinare u hotelu "Termag", na kojoj su prezentovane prirodne ljepote OC "Jahorina", "Sanilenda" i Ski-centra "Ravna planina", kao i programa "Ski-Sarajevo".

Britanski ambasador Edvard Ferguson izjavio je da BiH ima ogroman potencijal kada je riječ o ski-turizmu, te izrazio nadu da bi ski-trka ambasadora mogla postati redovan događaj.

Direktor OC "Jahorina" Dejan Ljevnaić je rekao da je Olimpijski centar "Jahorina" ove sezone prvi put poslije osam godina izašao iz minusa, odnosno godinu završava sa 500.000 KM dobiti. Ljevnaić je rekao da Olimpijski centar "Jahorina" prati trendove ski-centara u Evropi, naglašavajući da je prošle godine krajem marta na Jahorini bilo oko 100 gostiju, a ove godine ih ima 20.000, što je, takođe, pokazatelj na koji način radi menadžment Olimpijskog centra.

Direktor "Sanilenda" Irhad Kovačević najavio je da će uskoro biti proširena saradnja s OC "Jahorina", što će korisnicima ski-pasa na ovoj olimpijskoj planini omogućiti da koriste i Alpin-koster "Sanilend".

Predstavnica Ski-centra "Ravna planina" Boba Purković predstavila je ovo skijalište koje se nalazi nedaleko od Pala, a otvoreno je od 2014. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana